Pomozite djeci oboljeloj od malignih bolesti

Učenici II. gimnazije prodavali su božićne ukrase

Autor:: N.I. 2/13/2010 13:01

U povodu Međunarodnog dana djeteta oboljelog od maligne bolesti, 15. veljače , Udruga Krijesnica i Ured gradonačelnika pokrenuli su humanitarnu akciju s ciljem skretanja pažnje na alarmantnu statistiku koja kaže da svaki drugi dan jedno dijete u Republici Hrvatskoj oboli od raka. Pokrovitelj ove akcije je gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić.  

U okviru Akcije, u ponedjeljak, 15. veljače, u 18,00 sati, u Movieplex centru Centra Kaptol, premijerno će biti prikazan dokumentarni film Djeca Krijesnice, a pozivom na humanitarni telefon 060 9015 (donira se iznos od 6,15 kn s PDV-om) od 1. veljače do 1. lipnja, prikupljat će se sredstva za organizaciju i održavanje rehabilitacijskog kampa za djecu koja su preboljela rak i izradu edukativnog CD-a prilagođenog dječjoj dobi, koji će biti podijeljen svim dječjim onkološkim odjelima u bolnicama diljem Hrvatske. 

Na premijeri se očekuju brojni uglednici iz društveno političkog života, predstavnici Vlade RH, ministri, saborski zastupnici, državni tajnici… 

Nadamo se da ćete prepoznati važnost ove akcije te da ćete se odazvati Pozivu.