Položeni vijenci u spomen na poginule Tigrove

Autor: Dalila Turk 11/5/2012 13:35

Na svečanom obilježavanju 22. obljetnice 1. gardijske brigade Tigrovi položeni su vijenci za sve poginule članove te brigade kao i Jedinice za posebne namjene MUP-a Rakitje. U Domovinskom ratu život je izgubilo 367 Tigrova, a šest ih se i dalje smatra nestalima.

-.-www.zagreb.hr-.-Okupljenim obiteljima poginulih članova obratio se Zdravko Andabak, predsjednik Udruge Tigar 90./91. Rakitje i najavio skorašnje otvaranje Spomen doma.

– Prije 22 godine ustrojena je Jedinica za posebne namjene i gardijska brigada Tigrovi. Na poziv prvog predsjednika Republike Hrvatske, Franje Tuđmana, stali smo u obranu onoga što je naše. Tigrovi su uvijek znali naći pravi put pa će i ovaj put uz pomoć prijatelja, a vjerujem i uz pomoć državnih institucija, završiti objekt Spomen doma jer su to Tigrovi zaslužili – rekao je Andabak.

Milan Bandić istaknuo je da pripadnici i veterani trebaju širiti mladim naraštajima istinu o Domovinskom ratu. Najbolji način da se sačuva sjećanje na poginule branitelje i njihova postignuća jest otvaranje Spomen doma koji će čuvati tu uspomenu za sve generacije.

– Grad je uložio premalo s obzirom na zasluge Tigrova. Participirali smo s pola iznosa do sada i obećajem da ćemo na 23. obljetnicu otvarati Spomen dom – kazao je gradonačelnik Bandić.

Podsjetimo, za izgradnju Doma Vlada RH izdvojila je 400 tisuća kuna, a do sada je utrošeno oko četiri milijuna kuna, od čega je Grad Zagreb izdvojio polovinu. Za dovršetak objekta potrebno je, prema riječima Andabaka, još pet do šest milijuna kuna.