POLOŽEN KAMEN TEMELJAC: Započeli radovi izgradnje nove OŠ Vidovec

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić položio je kamen temeljac na mjestu gdje će se izgraditi nova Osnovna škola Vidovec

26 milijuna kuna s PDV-om vrijednost je radova kojima će se srušiti dotrajali objekt Osnovne škole Vidovec te sagraditi sasvim nova škola. Novi objekt će imati dvije etaže s osam učionica- četiri u prizemlju za niže i četiri na katu za više razrede. Učenici će ovu školsku godinu pohađati matičnu školu u Markuševcu.

– Projekt zagrebačke škologradnje se nastavlja. Nakon 80 godina ova stara zgrada Osnovne škole ide u povijest, a za deset mjeseci očekujemo ovdje potpuno novu školu za učenike od prvog do osmog razreda. Trenutno ovdje ima 150 učenika, a mi već sljedeće godine očekujemo da će ih biti gotovo 200- izjavio je Ivica Lovrić, pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport.

Iz Vijeća gradske četvrti Podsljeme ističu kako je prije početka radova trebalo obaviti neke predradnje, kao primjerice uvođenje plina jer je prema projektu predviđeno da se škola grije na plin. No, radovi neće stati ni kad se škola obnovi, naime planiraju se urediti i vanjska igrališta.

– U dogovoru s pročelnikom obnovit će se i igralište. Druge godine ćemo, kada škola bude pri kraju, napraviti troškovnik, pa ćemo odlučiti hoćemo li ići na umjetnu travu ili asfalt. 2019. godine bi obnovili igralište, jer prema svim segmentima škola bi trebala biti gotova do rujna ili listopada 2018. godine- objašnjava Krešimir Kompesak, predsjednik VGČ Podsljeme.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić polaganjem kamena temeljca označio je početak radova te tom prilikom istaknuo kako će spomen ploča za poginule u Drugom svjetskom ratu, koja je stajala na školi, biti vraćena nakon dovršetka radova.