Ivica Lovrić najavio projekt energetske obnove svih zagrebačkih srednjih škola početkom 2018.

Na Odboru se za obrazovanje, osim o stanju zagrebačkih srednjih škola raspravljalo i o smanjenju proračuna na području kulture

Srednje škole u Gradu Zagrebu u lošem su stanju – rekao je na Odboru za obrazovanje gradski zastupnik Tomislav Stojak, te predložio iznalaženje dodatnih sredstava za njihovu obnovu.

– Ne govorim o novim objektima, već o starim. Svi smo, nažalost, svjedoci lošeg stanja srednjoškolskih objekata u Zagrebu. Grad bi trebao napraviti iskorak za njihovu obnovu i pronaći dodatna sredstva u proračunu – kazao je Stojak.

S tom se tvrdnjom složio i pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, Ivica Lovrić.

– Što se tiče srednjih škola, slažem se s vama. Ova je Gradska uprava imala prioritete, prve na redu bile su predškolske ustanove gdje smo postigli jednu zavidnu razinu, nakon toga osnovne škole, a u vremenu koje je pred nama, intenzivnije ćemo se baviti srednjoškolskim ustanovama. Početkom 2018. godine planiramo i projekt energetske obnove gotovo svih srednjih škola – izjavio je Lovrić.

Osim o stanju srednjih škola, Stojak se dotaknuo i smanjenja proračuna na području kulture za 20 milijuna kuna. Prijenos sjednice Gradske skupštine gledajte u programu Jabuke TV, 30. studenoga od 9.00 sati!