Počeo Zagreb Winter Cup, nastupa 67 ekipa

Turnir se vraća nakon godinu dana pauze uzrokovane pandemijom koronavirusa, a da su se natjecatelji zaželjeli kvalitetnog futsala dokazuje i velika brojka prijavljenih ekipa

Foto: Vedran Tolić

– Iznimno smo ponosni što smo u ova teška pandemijska vremena uspjeli okupiti čak 67 ekipa te smatramo da igračice i igrači nemaju obvezu testiranja da bi ponovno probili granicu od 100 prijavljenih sastava. Deset ekipa natjecat će se u sklopu HEP ženskog futsal turnira koji je perjanica Zagreb Winter Cupa i koji će i ove godine biti međunarodnog karaktera. Smatramo da je to vrlo dobra brojka pošto se na najpoznatiji gradski turnir – Kutiju šibica prijavilo osam ekipa, dok se u Prvenstvu Hrvatske u futsalu za žene natječe svega šest ekipa – izjavio je Vedran Prga, predsjednik Organizacijskog odbora turnira.

Braniteljice naslova na turniru su igračice ŽMNK MC Plus Agrama koje su i aktualne viceprvakinje Hrvatske u futsalu. Ovaj turnir osvajale su tri puta, najviše od svih ekipa koje su se natjecale.

– Smatram kako je ovo najjači turnir u našem sportu i veselimo mu se svake godine. Višestruka sam osvajačica turnira, a svake godine kada smo osvajali turnir bilo je sve teže i teže. Vjerujem u svoju ekipu, meni i mojim suigračicama cilj je osvajanje prvog mjesta i nadam se da i ovoga puta podižemo pobjednički pehar – rekla je Ana Dujmović, kapetanica ŽMNK MC Plus Agram.

Organizatori svake godine uvode neke novosti na Zagreb Winter Cup pa su tako odlučili za finalne utakmice, koje će se igrati 9. siječnja, pokušati implementirati video tehnologiju koja bi bila dodatna pomoć sucima, a po uzoru na Video support koji se koristio na posljednjem FIFA svjetskom prvenstvu u futsalu u Litvi.

– Ponosni smo što će ponovno na Zagreb Winter Cupu suditi najbolji hrvatski futsal suci, a
zahvaljujući našoj odličnoj suradnji koju imamo sa Zagrebačkim nogometnim savezom. Velika je stvar da je prije dvije godine na turniru sudio Saša Tomić, čovjek koji je sudio čak i finale Europskog prvenstva u futsalu. Kako se on u međuvremenu umirovio, ove godine će preuzeti ulogu povjerenika za suđenje na Zagreb Winter Cupu – za kraj je dodao Vedran Prga.

MC Plus Zagreb Winter Cup igrat će se u Boćarskom domu, SC Fair Play i SD Peščenica. Sukladno važećim Odlukama Stožera civilne zaštite RH i epidemiološkim preporukama HZJZ svi sudionici i posjetitelji bit će obvezni predočiti EU digitalnu COVID potvrdu pri dolasku na turnir. Djeca mlađa od 12 godina, a koja su u pratnji roditelja izuzeta su iz ove odluke.
Antigenska testiranja za natjecatelje i posjetitelje koji ne posjeduju EU digitalnu COVID potvrdu bit će osigurana na lokacijama na kojima se igra turnir po povlaštenoj cijeni od 60 HRK, dok cijena dnevne ulaznice za gledatelje iznosi svega 10 HRK.