Plastiku će od ponedjeljka Čistoća odvoziti jednom tjedno

Do kraja godine stiže 5000 novih spremnika, najavio je gradonačelnik Tomislav Tomašević.

Foto: Zagrebancija.com

Plastiku i metal, od idućeg bi tjedna Čistoća trebala odvoziti jednom tjednom, najavio je to gradonačelnik Grada Zagreba Tomislav Tomašević.

“Građani su povećali odvajanje plastike i metala što iziskuje potrebu za češćim odvozom. Neće se više odvoziti jednom u dva tjedna, već jednom tjedno”, kazao je.

“Povećano odvajanje je dobro, međutim moramo priznati da imamo problema s odvozom. Mogu najaviti da ćemo do kraja godine imati 5000 novih spremnika na javnim površinama, isključivo za plastiku i metal. I dalje je sustav takav da bi se žute vreće za plastiku i metal jednom u dva tjedna trebale stavljati ispred zgrada, međutim znate da to u praksi ne funkcionira i da to moramo mijenjati.”, rekao je gradonačelnik.

Iz Čistoće također potvrđuju problem s odvozom.

“Imamo svakodnevnih problema s odvozom otpada. Neki ga građani još uvijek ne odvajaju”, rekao je voditelj podružnice Čistoća Davor Vić te otkrio kako je i rat u Ukrajini učinio svoje.

“Rat smo itekako osjetili na našem poslovanju. Teško je nabaviti rezervne dijelove za naših 200 vozila, a probleme nam stvaraju i dugovanja koja nam je ostavila bivša uprava. Molimo naše korisnike i djelatnike za strpljenje”, poručio je Vić.

Problem je i stari vozni park.

“U pet godina nije kupljen niti jedan kamion. A svi znaju da su kamioni Čistoće svakodnevno na terenu”, kazao je voditelj Čistoće.