Pjevačica Minea o “dotepencima” u Zagrebu: Kad netko progovori, skuži se odakle je

Minea je komentirala svoj najdraži grad, Zagreb

Foto: Privatni album/Facebook
Foto: Privatni album/Facebook

Pjevačica i voditeljica Renata Končić Minea gostovala je u emisiji Purgeraj Radiju Sljeme, a ondje je ova rođena Zagrepčanka iz Dubrave progovorila o gradu u kojemu je odrasla. Ističe da ju je uvijek srce vuklo baš u glavni grad Hrvatske.

– Ne znam postoji li dovoljno dobra riječ kojom bih to opisala, obišla sam jako puno gradova, proputovala svijet, ali me srce uvijek vuklo u Zagreb. Ne bih mogla opstati negdje vani jer ne bih bila sretna – započela je Minea.

I danas se divi ljepotama grada.

– I danas znam prošetati Kaptolom i diviti se tim uličicama okolo. Fascinira me biti na prostoru koji iza sebe ima toliku povijest i toliko priča. Nikad ne reci nikad, ali meni je Zagreb sve. Radije biram hodanje ili trčanje oko Jaruna nego odlazak u teretanu. Zagreb nudi mnoštvo prekrasnih stvari. Zvonimirova ulica mi je jako draga jer mi je mama objašnjavala kako je izgledala kada je ona kao mlada došla u Zagreb. Mama je iz Slavonije stigla ovdje i jako joj se svidjela Zvonimirova, a na mene je onda kroz svoje priče prenijela fascinaciju tom ulicom. Također Vlaška, i to stara Vlaška, ima neku svoju priču – rekla je pjevačica.

“Kad čovjek progovori, onda se skuži odakle je tko”

Komentirala je i one koji nisu rođeni Zagrepčani.

– U zadnje vrijeme se baš i ne mogu prepoznati dotepenci. Zagreb se promijenio, to je metropola u koju dolaze ljudi od svugdje. Ja nemam sklonost prepoznavanja dotepenaca, ali kad čovjek progovori, onda se skuži odakle je tko. rekla je kroz smijeh Minea.

Ističe da mladi nisu svjesni ljepote našega glavnoga grada, no da se nada da će se to promijeniti.

– Nadam se da će naši mladi voljeti Zagreb kako smo ga voljeli i mi i da će imati usađenu odgovornost da čuvaju grad i običaje. Kako će mladi prigrlili grad tako će i on disati u budućnosti – zaključila je Minea.