Petak je dan za ples

Ako se s nostalgijom prisjećate plesnjaka koji su nekad bili na mnogim mjestima u gradu, dio te atmosfere možete doživjeti jednom mjesečno u Češkom domu. Tamo se petkom održavaju besplatni plesnjaci za sve ljubitelje evergreen hitova, ali i zrelije osobe željne dobre zabave

Ples i ugodno društvo oduvijek su bili recept za dobar provod. Kako bi oživjeli duh nekih boljih vremena, u organizaciji Koordinacije i vijeća predstavnika nacionalnih manjina Grada Zagreba, Češki narodni dom ponosni je domaćin plesnih večeri.

– Pokušavamo biti različiti od drugih i to nam doista uspijeva. Tu već sad polako dolazi jedna dosta profilirana publika koja upravo to i želi. To su većinom zreliji ljudi, jer u vrijeme kad su oni bili mladi grad je bio pun plesnih škola. Danas su jednostavno prošla ta vremena, a ljudi se drugačije zabavljaju – objasnio je Josip- Attila Thes, član glazbenog sastava Royal ’70.

Kako bi ponovo uveli plesnjake u modu, za glazbu je zaslužan glazbeni sastav osnovan 70-ih godina koji svira svima dobro poznate hitove.

Htjeli smo stvarno stvoriti ambijent koji je vladao 70-ih i 80-ih godina, čak smo nastojali da svi instrumenti budu iz toga vremena. Pokušavamo biti totalno retro po svemu pa smo čak i uniformirani što danas nitko više ne radi – dodao je Thes.

Većina posjetitelja dolazi redovito, jer kad jednom dođu i iskuse dobru atmosferu, ne preostaje mi ništa drugo nego ponovo se vratiti.

– Volim rock glazbu, uz nju sam odrasla, a ovakav ugođaj ne možete pronaći nigdje. Jako mi se sviđaju ovakvi plesnjaci i primjereni su našim godinama – izjavila je posjetiteljica.

Plesne večeri održavaju se jednog petka u mjesecu, a sudjelovanje je besplatno za sve. Bitno je samo da dođete spremni za ples i dobru zabavu.