Pavle Kalinić opisao kako je spasio dvoje ljudi iz požara

Već je bio u krevetu kad je njegov sin viknuo da se nešto događa u susjedstvu.

Pročelnik Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavle Kalinić je noćas iz goruće kuće u Maksimiru uz pomoć vatrogasaca spasio dvije osobe. Naime, Kalinić stanuje u blizini i već je bio u krevetu kad je njegov sin viknuo da se nešto događa u susjedstvu.

“Kroz prozor smo vidjeli dim na obiteljskoj kući. Obojica smo istrčali van i pokušali gasiti požar, no bez uspjeha. S kata kuće koja je gorjela se čula gospođa koja je vikala: ‘Spasite mi supruga’. Otišao sam u automobil, uzeo vatrogasni aparat i opremu koju imam. Vani su već bili i susjedi. Stavio sam plinsku masku i kacigu, susjedi su dodali ljestve. Popeo sam se do balkona na kojem je bila susjeda. Spustio sam nju po ljestvama dolje i krenuo po njezinog supruga”, ispričao je Kalinić za Dnevnik.hr.

Susjeda nije mogao naći na katu kuće pa je krenuo prema prizemlju i zapeo za njega na stepenicama. Stenjao je.

“Bio je ozlijeđen, vukao sam ga dolje. Tada su već došli i vatrogasci. Prevezen je u bolnicu na Rebro. Susjeda je prevezena drugim vozilom Hitne medicinske pomoći u bolnicu u Dubravi”, opisuje Kalinić.

Kaže da ga je spasila oprema koju je imao uz sebe, maska i kaciga, iako je bio u trapericama i jakni. Ističe da su u spašavanju iz goruće kuće od velike pomoći bili su i susjedi, policajci koji su izašli po dojavi i vatrogasci.