Otvorenje Blaževe La Dolcevite oduševilo goste

Autor: Tina Fišić 1/16/2010 22:09

-.-Davor Hranjec-.-Donja Dubrava, inače miran obiteljski kvart, u petak navečer podsjećala je na Betlehem. Čovjek nije mogao promašiti svjetla reflektora koja su šarala nebom, a korijen su vukla iz La Dolcevite, novootvorenog kafića i pizzerije Damira Folnegovića, Blaža (iz Večernje škole). Kako to obično biva sa maštovitim ljudima, Blaž je otvorio svoj birc sa stilom. Laseri, kokteli, hrvatski disko iz 80-ih, grickalice, pizze… sve što je potrebno da se opustite. Za razliku od ostalih otvorenja, ovdje nije bilo hrvatskih zvjezdica željnih naslikavanja, već ugodna ekipa iz Večernje škole, Blaževi prijatelji i rodbina, Kemal Monteno, Miroslav Škoro i ostali gosti. 

Po dolasku, svatko od gostiju, osim raznih pića, dobio je na degustaciju pizzu Blaž. Njihove pizze, iz krušne peći, imaju drugačije tijesto od uobičajenih. Nadjevi imaju maštovitije sastojke. Pravi gurmani i ostali željni drugačijih okusa, morati će potegnuti do Dubrave.

Dečki iz Večernje škole i Monteno ugodno su se smjestili za svoj stol te se zabavljali do jutarnjih sati. Složili su se oko jednog, da je Blaž ovo trebao već odavno otvoriti.

-.-Davor Hranjec-.-– Pizzu ‘probavam’ već tjedan dana, odlično mi je tu, živim samo dvije ulice dalje i udomio sam se tu- rekao je Denis.

– Kad smo god negdje išli sve mu je smetalo, stalno nešto! Tako da mi je drago što je konačno otvorio nešto svoje, makar bi ja možda radije da je otvorio klet, ipak on je narodni čovjek- rekao je, kroz šalu, Antimon.

Zuhra, koji se zadnje vrijeme prebacio na kazališne daske, kao i ostali imao je samo riječi hvale.

– Drago mi je da je to više otvorio, ma cijela njegova obitelj ima štih za ugostiteljstvo. On je pravi domaćin, lako se poveže sa gostima, ma super će mu to ići. Otvorio bi i ja nešto tako, da imam dara, al eto – rekao je simpatični Zuhra i nastavio pričati sa Kemalom koji je tamo došao sa dobro raspoloženim prijateljima iz Splita.

-Lijepo mi je da imam negdje otići gdje sve poznam, tu je moja raja, moji prijatelji, imamo zajedničku zafrkanciju, ma razumijemo se u svemu- kaže Kemal, koji se izgleda, isto udomaćio kod Blaža.

>>>POGLEDAJTE FOTOGALERIJU