Otvorena post-covid poliklinika Specijalne bolnice za plućne bolesti u Hirčevoj

Izdvojenu post-covid polikliniku otvorio je danas gradonačelnik Tomislav Tomašević

Foto: PrtScr OTV

– S obzirom na potrebu povećanja opsega polikliničkog rada i novog prostora, kroz ovaj sporazum o suradnji s Domom zdravlja – istok i odlukom Skupštine Grada, uređena je Poliklinika na ovoj lokaciji koja počinje s radom kao multidisciplinarni tim iz područja interne medicine kliničke imunologije, kardiologije, ultrazvučne dijagnostike i neurologije – naglasio je ravnatelj Specijalne bolnice za plućne bolesti Marinko Artuković.

Predsjednik Hrvatske liječničke komore Krešimir Luetić napomenuo je kako se zbog velikog broja preboljelih osoba u Hrvatskoj otvara potreba za post-covid ambulantama koje će multidisciplinarno skrbiti o svim pacijentima koji osjećaju dugotrajne posljedice covid infekcije.

– U situaciji smo u kojoj stalno ističemo važnost prevencije i pridržavanja svih epidemioloških mjera kako bi se što manje ljudi zarazilo covidom. Zdravstveni sustav izložen je velikom pritisku u liječenju oboljelih, ali i sugrađana koji se bore s posljedicama ranijeg preboljenja i kojima je potrebna rehabilitacija. Ova izdvojena post-covid poliklinika je samo jedan korak u naporima Grada Zagreba da se doprinese jačanju cjelokupnog zdravstvenog sustava u Zagrebu koji skrbi o tim pacijentima – rekao je gradonačelnik Tomašević.