Otvorena je novoizgrađena Osnovna škola Bukovac

Ovo je jedna od najvećih investicija u sustavu odgoja i obrazovanja u Gradu Zagrebu, jer je cijela škola koštala oko 18 milijuna eura, financirana gotovo u cijelosti iz gradskog proračuna.

FOTO: Grad Zagreb

Učenici Osnovne škole Bukovac napokon su vraćeni u svoje prostore. Nakon potresa nastavu su pohađali u susjednim školama, zbog čega ih je današnje svečano otvorenje silno razveselilo.

– Takvi otežani uvjeti i svakodnevni izazovi nisu nas sprječavali da radimo kvalitetno i savjesno. Iako danas otvaramo modernu, suvremenu i opremljenu novu školsku zgradu u kojoj će nastavu pohađati 611 učenika u jednoj smjeni, važno je staviti naglasak i na nekoliko posebnih segmenata prisutnih u našem svakodnevnom radu. Uz obrazovanje, odgoj i tradiciju, to su još i očuvanje svog nacionalnog identiteta, kulture, društvene, moralne i duhovne baštine – emotivna je bila Mirjana Boras, ravnateljica Osnovne škole Bukovac.

FOTO: Grad Zagreb

Nema ljepše stvari nego otvoriti novu školu, rekao je gradonačelnik Tomislav Tomašević.

– Doista mi je velika čast i zadovoljstvo da vas danas mogu pozdraviti povodom otvaranja nove škole Bukovac. Bez obzira na to što je to formalno rekonstrukcija, ostala je samo zgrada stare školske dvorane, koja je rekonstruirana, a sve ostalo je praktički novo. Ovo je jedna od najvećih investicija u sustavu odgoja i obrazovanja u Gradu Zagrebu, jer je cijela škola koštala oko 18 milijuna eura, financirana gotovo u cijelosti iz gradskog proračuna. Financirana je 99 posto iz gradskog proračuna, uglavnom kroz proračun za 2022. i 2023. godinu, sredstvima Grada Zagreba, odnosno građana Zagreba.

FOTO: Grad Zagreb

Ovo je jedna u nizu otvorenih škola. Dosad ih je otvoreno 16, bilo obnovljenih, bilo novih.

– Sastoji se od 36 moderno opremljenih učionica, kabineta, polivalentnog prostora, dvije sportske dvorane, jedne nove, jedne rekonstruirane, knjižnice, pratećih prostora, novog vanjskog igrališta, školskog trga, parkirališta… Sveukupna površina objekta iznosi nešto više od 18 tisuća kvadrata. Put do današnjeg dana i otvaranja nije bio lagan, niti u građevinskom smislu, gdje su bili brojni izazovi, doslovno svako malo se našao novi kabel ili vod, koji nije bio u katastru, pa je trebalo nalaziti rješenja kako nastaviti s radom unatoč svim izazovima. Međutim, sve je to završeno i svih šestotinjak učenika moći će ovdje održavati nastavu, zaključio je gradonačelnik.