OTVOREN TURNIR 4 GRADA ZAGREB 2017.: Mladi sportaši natječu se u šest sportova

Grad Zagreb ovogodišnji je domaćin Turnira 4 grada, koji okuplja mlade sportaše iz Bratislave, Budimpešte, Ljubljane i Zagreba. Na sportskom natjecanju sudjeluje će oko 400 sportaša i sportašica mlađih od 17 godina, a svoje vještine pokazat će u šest sportova

Već 22. godinu zaredom održava se sportska manifestacija pod nazivom Turnir 4 grada. Gradovi domaćini mijenjaju se u četverogodišnjem ciklusu, a ovoga puta red je došao na Zagreb.

– Radi se o natjecanju u rukometu i nogometu za mladiće do 17 godina, u odbojci i košarci za cure, te atletici i stolnom tenisu za cure i dečke. Za vrijeme trajanja natjecanja, odnosno kroz četiri dana, ovdje će biti 400 mladih sportaša. Mnogima ovo predstavlja prvo međunarodno natjecanje u sportskoj karijeri – istaknuo je Željko Grabušić, koordinator Turnira 4 grada Zagreb 2017.

Zagreb se uključio 2008. godine, a od tada su naši natjecatelji pokazali znatne sportske rezultate.

– Doista smo ponosni da smo dio ove lijepe sportske priče, u kojoj se mladi ljudi mogu se bolje upoznati, proputovati, svašta vidjeti, a i nešto novo doživjeti. Svim sudionicima želimo puno uspjeha, neka pobijedi najbolji – dodala je Jelena Pavičić Vukičević, zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba.

Zatvaranje Turnira predviđeno je u nedjelju, 2. srpnja, u Sportsko-rekreacijskom centru Jarun, kada će se uručiti pokali i medalje ukupnim pobjednicima u svim sportskim disciplinama.