Osvojite ulaznice predstavu i koncert na Eurokazu

Umjetnički par Anna Sophia Bonnema i Hans Peter Dahl predstavljaju svoj alter ego imenima Ricky i Ronny

Autor: Maja Gujinović 6/22/2010 14:52

Posljednji tjedan 24. Eurokaza, na kojem su se do sada mogle vidjeti iznimno vizualno jake i zanimljive predstave gostiju iz Kanade, Italije, Slovenije i Japana, nudi još dvije kazališne atrakcije. Uz to, ovaj tjedan će publiku nakon predstava sigurno rasveseliti i do sada najbogatiji popratni program, koji se ‘udomaćio’ na sjevernom platou MSU-a.

-.-Eurokaz-.-'Balada o Ricky i Ronnyju' potraga je za idealno nenametljivom kombinacijom kazališta i koncertaU srijedu i četvrtak na repertoaru Eurokaza, u dvorani Gorgona MSU-a, na redu jekombinacija kazališta i koncerta, pop opera ‘Balada o Ricky i Ronnyju, nizoozemsko-belgijske skupine Needcompany. Umjetnički par Anna Sophia Bonnema i Hans Peter Dahl predstavljaju svoj alter ego imenima Ricky i Ronny, a publici se obraćaju pjevanjem.

Sabrani u kutku stvarnosti koji ostaje izvan polja nekoga nedefiniranog ratnog sukoba, ta dva lika, pjevajući, naivno vjeruju da se individualnom srećom može manipulirati.

Njihovi rock-dueti, negdje između Nico i Leonarda Cohena, šarmiraju nas jednoličnošću elektropopa, ali i začuđuju otvorenom, gotovo drskom, melankolijom, za koju smo vjerovali da više nikada neće imati nikakva emocionalnog uspjeha ni komercijalne šanse.

Nakon pop opere jazz koncert Satellite Trija

-.-Eurokaz-.-Satellite Trio domaći je jazz bend kojeg čine vrhunski glazbenici poznati ovdašnjoj jazz publici‘Balada o Ricky i Ronnyju’ potraga je za idealno nenametljivom kombinacijom kazališta i koncerta. No, u ovoj predstavi autorima se dogodila zaista ekstremna forma u kojoj romantika kinky sapunice preskače u psihodeličan koncert s nimalo retoričnim elementima.

Najbržih dvoje čitatelja portala Zagrebancija.com, koji se jave na e-mail nagradna@zagrebancija. com, osvojit će po ulaznicu za izvedbu ove predstave u srijedu, 23. lipnja. U mailu s naznakom ‘Za Ricky i Ronnya’ upišite svoje podatke.

Nakon izvedbe, u srijedu 23. lipnja, publika će moći popričati s autorima u 21 i 30 sati, a nakon toga na zaplesati od 22 sata uz Satellite Trio domaći je jazz bend kojeg čine vrhunski glazbenici poznati ovdašnjoj jazz publici; Elvis Penava na gitari, Goran Rukavina na kontrabasu te Janko Novoselić na bubnjevima. Glazba koju sviraju spoj je različitih stilova prožetih improvizatorskom formom i autorskim intervencijama svakog člana. Kupljena ulaznica za predstavu omogućuje slobodan ulaz na sav popratni program toga dana, a za ostale ulaznica na koncert je 20 kuna.

Najbržih dvoje čitatelja portala Zagrebancija.com, koji se jave na e-mail nagradna@zagrebancija. com, osvojit će po dvije ulaznice za koncert. U mailu s naznakom ‘Za Satellite Trio’ upišite svoje podatke.

Nezaboravna atmosfera na koncertima DJ Marija Kovača

-.-Eurokaz-.-DJ Mario Kovač publiku će zabavljati u četvrtak, 24. lipnja Druga izvedba ‘Balade o Ricky i Ronnyju’ održat će se u četvrtak, 24. lipnja, a nakon predstave podij će zagrijati DJ Mario Kovač, kazališni i filmski redatelj, te jedan od poznatijih zagrebačkih DJ-eva. Glazba koju pušta najlakše je opisat riječju štala, a atmosfera koju stvara na koncertima je nezaboravna. Ulaz na party je besplatan.

Za veliko festivalsko finale igraju majstori neverbalnog teatra Cie111 s predstavom ‘Bespredmetno’, u subotu i nedjelju. Ulaznice za ove dvije predstave, zadnjeg tjedna festivala, po cijeni od 100 kuna mogu se kupiti u Galeriji Nova (Showroom), u Teslinoj 7.