Ostojić izabran za predsjednika zagrebačkog HSLS-a

Autor: 2/4/2012 16:46

Na izbornoj skupštini zagrebačkog ogranka HSLS-a  za predsjednika gradske organizacije, očekivano, izabran je gradski zastupnik Alen Ostojić. Ostojić je dobio podršku 86 delegata, dok je njegov protukandidat Branko Lugović dobio 21 glas od prisutnih 113 delegata. 

– Moj cilj je vratiti povjerenje građana u HSLS kao političku opciju – rekao je Ostojić.

Za tajnika je izabran Drarko Klasić iz Črnomerca. Potpredsjednici zagrebačke organizacije su: Romano Bolković (Peščenica-Žitnjak), Dragan Martinović (Podsused-Vrapče), Kristijan Jelić (Trešnjevka-sjever) i Miroslav Polovanec (Sesvete).

U gradsko vijeće su izabrani: Stipan Matoš (Maksimir), Vladimir Andrić (Stenejvec) , Allen Bartoš (Novi Zagreb zapad), Josip Burek (Podsused Vrapče), Branko Cindro (Peščenica Žitnjak), Alen Lochert (Donji grad), Vera Katalinić-Janković (Trešnjevka  jug), Diana Pečkaj  Vuković (Gornji grad) i Mario Reić (Gornja Dubrava).

Izbori su održani u subotu u Europskom domu. HSLS-ovci su birali novo vodstvo nakon što je bivši predsjednik zagrebačke organizacije, Velimir Srića, podnio ostavku. Srića je ostavku podnio zbog loših rezultata na parlamentarnim izborima na kojima HSLS nije osvojio niti jedan mandat.

Na izbore u HSLS-u su došli i predstavnici drugih političkih stranaka, tako je došao Davor Bernardić iz SDP-a, Dragan Kovačević iz HNS-a i Nenad Matić iz HSS. Iako su bili pozvani, nitko iz HDZ-a nije došao.