U petak i subotu uživajte u stotinu vrhunskih craft piva na Opatovini

Opatovina je postala središnje okupljalište ljubitelja piva u Hrvatskoj, ali i turistička atrakcija - "pivska ulica", odnosno "Beer Street", kakvom se diče Dublin, London, München, Prag i druge europske i svjetske metropole

Foto: Press materijal

Ovaj vikend (petak i subota, 21. i 22. srpnja) svi ljubitelji craft piva ne smiju propustiti sada već tradicionalni, treći Opatovina Beer Fest. Nakon dva iznimno uspješna Potepuhova pivska festivala u 2015., te prošlogodišnjeg izdanja u koji se uključila i cijela pivska ulica Opatovina, sada već naširoko (pre)poznata po “drugačijoj” craft pivskoj karti – ove nas godine očekuje preko 30 vrhunskih craft pivara iz Hrvatske i čitavog svijeta, te preko 100 vrsta vrhunskih craft piva.

I ovoga će puta na Trgu Petrice Kerempuha ispred kultnog zagrebačkog lokala Potepuh – koji je u međuvremenu postao punokrvni irski Harat’s pub – isto kao i duž cijele ulice Opatovina ispred lokalaCarpe diem, Ro & Do, Craft Room, Kvazar i Tolkien’s house, svoje vrhunske pivske uratke predstaviti domaći craft pivari kao što su Zmajska pivovara, Varionica, Nova Runda, Garden Brewery, Pulfer, Križevačka pivovara, Pivionica, Medvedgrad, LAB Split, Crafter’s, Prvo Viško Pivo, Lepi Dečki iz Međimurja, zagrebački brew-pub Mlinarica, Međimurski proizvođač craft cidera Buzdovan, Visibaba…

U slavonskom kutku moći će se probati piva pivovara Bošnjak (Nova Gradiška), Slawoner (Požega), Becker’s (Osijek) i Hepburn (Županja).

Također, očekuju se brojna piva doista ekskluzivnih pivovara iz inozemstva –Bevog i NextLevelBrewing iz Austrije, Northern Monk, Fivepoints, Magicrock, Brickbrewing, Tinyrebel, Villages i Gipsyhill iz Ujedinjenog kraljevstva, Galwaybay iz Irske, Mikkeller, BeerHere, Dry&Bitter i Amager iz Danske, Omnipollo iz Švedske, Sawdust iz Kanade, te EvilTwin i Westbrook iz SAD-a.

Svi lokali na Opatovini – Carpe diem, Ro & Do, Craftroom, Kvazar i Tolkien’s house, za posjetitelje spremaju doista jedinstven doživljaj – cijela ulica rezervirana je samo za bogatu ponudu najboljeg piva! Kako bi doživljaj bio potpun, i ove se godine za posjetitelje pripremaju i slasni pivski zalogaji, kaoi live svirke i DJ nastupi.