“Oko jedne hiže” : Nova predstava Kazališta Škrabe

Kazalište Škrabe predstavu je odlučilo posvetiti velikanima hrvatske poezije i glazbe, velikim prijateljima Nine Škrabea i jaskanskog kazališta Arsenu Dediću i Dragi Britviću.

predstava
Press materijal

Na Svjetski dan kazališta, u utorak 27. ožujka te dan kasnije, u srijedu, 28. ožujka 2018, Jaskanci i njihovi gosti imat će priliku pogledati premijerne izvedbe predstave “Oko jedne hiže” autora i redatelja Nine Škrabea.

Predstavom “Oko jedne hiže” Nino Škrabe obilježava 50 godina umjetničkog stvaralaštva u svom rodnom gradu Jastrebarskom, a u isto vrijeme njegovi najdraži i najdugovječniji glumci i suradnici Želimir Hrković i Dean Skok proslavljaju svoje glumačke godišnjice – Želimir Hrković 40, a Dean Skok 36 godina na “daskama koje život znače”. Kazalište Škrabe predstavu je odlučilo posvetiti velikanima hrvatske poezije i glazbe, velikim prijateljima Nine Škrabea i jaskanskog kazališta Arsenu Dediću i Dragi Britviću.

kazalište
Ilustracija

Predstava “Oko jedne hiže” pod imenom “Za dinar nade” u Jastrebarskom je premjerno izvedena prije 30 godina, 1988, a uz promjene u postavi glumaca i promjenu naslova (“Za kunu nade”) uspješno je igrala diljem Hrvatske tijekom 1990-ih. Ova nova adaptacija smještena je u današnje vrijeme i uvodi nove likove, a na pozornicu vraća ponajveće legende jaskanskog glumišta, Želimira Hrkovića i Deana Skoka. Uz njih glumačku ekipu čine mlade snage iznikle u Maloj školi glume, Dramskom studiju Jaska i dječjim predstavama Kazališta Škrabe, a pridružit će im se i dvije gošće iz Karlovca, nekadašnje glumice Gradskog kazališta Zorin dom i Kazališta sjena, Višnja Polojac i Jasmina Mihalić. Autor glazbe je Josip Cvitanović, a scenu i kostime osmislila je Sandra Brkljačić.

Obje predstave bit će odigrane u Domu kulture Jastrebarsko (Ante i Davida Starčevića 1, Jastrebarsko) u 20 sati, a ulaznice se po cijeni od 20 kuna mogu nabaviti u Pizzeriji Erdödy (preko puta Doma kulture) od srijede, 21. ožujka.

Press materijal