Održan prvi u nizu OPG plac u Svetoj Klari

Kako Sveta Klara nema tržnicu, u Mjesnom odboru organiziran je OPG plac na kojem je svoje proizvode predstavilo 15 proizvođača hrane. Prvi je to plac u nizu, jer namjera je da se održava svaki mjesec.

– Održavat će se barem jednom mjesečno, svaku treću subotu, s obzirom na odziv sljedeći plac bit će 1. travnja, subotu prije Cvjetnice, rekao nam je Nenad Kirić, član Mjesnog odbora Sveta Klara.

Pitali smo ga, od kud ideja da se jedan ovakav plac održi u Svetoj Klari:

– Sveta Klara ima, po zadnjem popisu stanovništva, 11 tisuća ljudi, najbliža tržnica je u Trnskom, ljudima je nezgodno doći i parkirati se, ideja se sama nametnula.

Svoje proizvode predstavilo je 14 OPG-ova i jedan obrt:

– Ima svježeg povrća iz plastenika, što je izraslo, zimnice, sira, meda, pripravaka od samoniklog bilja, pripravaka u rakijama, džemova, što vam srce poželi.

Bogata je ponuda proizvoda koje su nudili razni OPG-ovi, a mi smo provjerili samo dio ponude:

– Nudim matični sok od aronije, čaj, miješani pekmez, s malinom, šljivom i breskvom, i imamo nešto malo likera, rekla je Božica Jurjević, vlasnica OPG-a.

– List peršina, mladi luk, matovilac, kristalku, mladi sir i rotkvice, rekla je Nataša Kos, vlasnica OPG-a.

– Nudimo salatu, celer i peršin, kopar, blitve, luka, rekla je Marijana Kanić, vlasnica OPG-a

– Imamo od kruha, gibanice, svježeg mlijeka, sira, vrhnja, maslaca, kuhanog sira s raznim dodacima, sokovi, sirovi, domaći luk, cvjetni med domaći, rekla je Mirjana Kušević Ivić, vlasnica OPG-a.

Kako će plac rasti, nadaju se organizatori, koristit će se i prostor ispred Mjesnog odbora, a namjera je da se održava jednom tjedno.