Odaziv građana ključan je za novi dom zdravlja

Sv. Nedelja

Autor:: M.T. 1/18/2011 15:08

 U utorak, 18. siječnja 2011. godine, u 10:00 sati u Gradskoj vijećnici grada Svete Nedelje održano je svečano potpisivanje Ugovora o utvrđivanju vlasništva na posebnim dijelovima i uređenju odnosa između vlasnika.

Potpisnici Ugovora bili su Grad Sveta Nedelja, na čelu s gradonačelnikom Dragom Prahinom, Dom zdravlja Zagrebačke županije, na čelu s ravnateljem Večeslavom Bergmanom, te Zavod za javno zdravstvo na čelu s ravnateljem Davorinom Gajnikom.

-.-Sveta Nedelja-.-Potpisivanjem navedenog Ugovora utvrđeni su udjeli, odnosno vlasništvo na posebnim dijelovima objekta „Centar primarne zdravstvene zaštite“ u Rakitju i to u visini srazmjerno ulaganju svake pojedine strane u objekt.

Gradu Svetoj Nedelji pripalo je 63% suvlasničkog dijela objekta, na kojima će se nalaziti ljekarna, medicinsko-biokemijski laboratorij, pedijatriska ordinacija i ginekološka ordinacija, dok je 37% suvlasničkog dijela objekta pripalo Domu zdravlja Zagrebačke županije, na kojima će se nalaziti ordinacija opće-obiteljske medicine, Stomatološka ordinacija te prostorije Patronažne sestre i Zavodu za javno zdravstvo Zagrebačke županije, na kojem će se nalaziti Mikrobiološki laboratorij.

Gradonačelnik Grada Svete Nedelje, Drago Prahin, izrazio je zdovoljstvo postignutim dogovorom. Ravnatelj Doma zdravlja Zagrebačke županije, Večeslav Bergman naglasio je kako sa zadovoljstvom može reći da bi Centa mogao biti u potpunoj funkciji već početkom mjeseca ožujka ove godine. Javni natječaji za opremanje pojedinih ordinacija već su provedeni, a natječaji za zapošljavanje mogli bi biti objavljeni već sljedeći tjedan. 

Prisutni smatraju kako je zapravo odaziv građana ključan za rad ove ustanove, pa ih pozivaju da se s početkom rada ustanove upišu u ordinacije pojedinih praksi.