Od nove godine zaprešićanci jeftinije u vrtić

Autor: S.S. 12/20/2013 11:37

Od početka iduće godine Zaprešićani će jeftinije plaćati boravak djece u vrtićima. Odluka o većem subvencioniranjem predškolskih ustanova donesena je na sjednici Gradskog vijeća pa će tako cijena vrtića pasti za 100 kuna, s dosadašnjih 695 kn na 595. S obzirom da je prije manje od godinu dana cijena vrtića bila 745 kuna, riječ je o 20 postotnom sniženju.

-.-Press materijal-.-Upravo je smanjenje vrtića bio jedan od uvjeta koji su vijećnici Glasa Zaprešića postavili gradonačelniku u zamjenu za podržavanje novog proračuna za iduću godinu. Dario Baća, predsjednik Glasa Zaprešića, izrazio je svoje zadovoljstvo što su Gradske vlasti pokazale dobru volju i smanjile cijene vrtića te najavio kako očekuje daljnje reduciranje cijene u idućem razdoblju.

– Jeftiniji vrtići je poruka po kojoj smo bili najprepoznatljiviji u predizbornoj kampanji i uspjeli smo se izboriti za ovo smanjenje koje će zaprešićanski roditelji sigurno osjetiti na svojim kućnim budžetima – naglasio je Baća.

U Glasu Zaprešića ističu da očekuju kako je ovo samo početak reduciranja cijene vrtića te kako bi gradske vlasti trebale uspostaviti model po kojem će smanjivati cijene u određenim vremenskim intervalima kako se ne bi ugrozila stabilnost gradskih financija.

– Uzimajući u obzir nepovoljno gospodarsko okruženje i svakodnevni porast troškova života, svako smanjenje cijena javnih usluga je odlična vijest. Očekujemo da gradskim vlastima jeftiniji vrtići postanu strateška odrednica te da se uspostavi model po kojemu će mali Zaprešićani svake godine ići u nešto jeftiniji vrtić – zaključio je Baća.