Obavljena tehnička inspekcija staza na Sljemenu

Autor: Ivana Šimac 7/23/2013 11:56

Još do prije tri mjeseca Sljemenom se bijelio snijeg, a staze su bile pune skijaša. Ukupno 118 skijaških dana u 2013. godini svrstalo je Sljeme u sam vrh popisa europskih skijališta.

Prije nego se krene u organizaciju novoga, desetoga po redu, Snow Queen Trophya, treba napraviti detaljnu tehničku inspekciju staza, kako glavne, tako i pripravnih. Time će se spriječiti svi eventualni nedostaci staze i moguća oštećenja nakon prošle sezone. Osim staza, Sljeme bi moglo imati veći parkirališni kapacitet.

– Parkirališnih mjesta je premalo, za sve one koji dođu gledati utrku, pa naposlijetku i skijati na našem Sljemenu. Isto tako moramo paziti da ne zagađujemo ovu prekrasnu prirodu, čime bi se svatko od nas potrudio da ono ostane ovako lijepo i netaknuto – istaknuo je na konferenciji Dragutin Žiljak, rukovoditelj poslovne jedinice Skijalište Sljeme.

Gradonačelnik je na konferenciji spomenuo i temu nove žičare ili gondole koja bi vodila sve do vrha Sljemena, a za koju kaže kako su sredstva iz gradskog proračuna osigurana. Kako Bandić najavljuje gondola bi trebala biti gotova do 2019. godine.

Nakon samo devet godina održavanja sljemenske utrke, ista je uvrštena u ‘Klub pet’. Ljubitelji skijanja vjerojatno znaju koliki je to prestiž, ipak pojasnimo; ‘Klub pet+ ski classic’ u svoje krugove prima samo najbolje svjetske staze i utrke.

Već tradicionalno, Snow Queen održati će se u terminima 4. i 6. siječnja 2014. godine. Deseta ženska i sedma muška utrka, biti će popraćene i prigodnim popratnim sadržajem obzirom da se svi ovi uspjesi i priznanja čitavoj organizaciji trebaju proslaviti.