NOVI REKORD MITINGA: Sandra Perković hicem od 70.83 m odnijela pobjedu na Hanžekovićevom memorijalu

Odlična atmosfera, vrhunski sportaši i glasni navijači nisu izostali ni ove godine s međunarodnog atletskog mitinga u Zagrebu

Dvostruka svjetska i olimpijska prvakinja Sandra Perković održala je obećanje i na Hanžekovićevom memorijalu postavila novi rekord mitinga bacivši disk preko 70 metara.

– Ovo bilo jedno od najljepših izdanja ženskog bacanja diska, što se tiče povijesti ovog mitinga. Publika me tjerala iz hica u hitac do 70 metara. Znala sam da to imam u rukama. Serija je bila odlična, čak dva puta preko 70 metara u svom gradu. Mislim da sam u dobroj formi – oduševljeno je izjavila Sandra Perković.

Hrvatska zlatna olimpijka Sara Kolak koplje je bacila 61. 68 metara i time osvojila drugo mjesto.

– Zadovoljna sam, ovo je moj prvi Hanžek. Izvukla sam se u zadnjoj seriji, u prvih par sam bila katastrofa. Zadovoljna sam i sezonom jer vidim da napredujem – kaže Sara Kolak.

Utrku na 800 metara osvojio je aktualni europski juniorski prvak u toj kategoriji Marino Bloudek.

– Ovo je moj treći Hanžek, no prvi put da sam osvojio prvo mjesto. Atmosfera je bila odlična. Došla me gledati cijela obitelj, čak su mi i plakat napravili – Marino Bloudek nije mogao sakriti svoje oduševljenje.

Miting je otvorio gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić. Osim njega, mnogi politički dužnosnici, među kojima i predsjednik Gradske skupštine Andrija Mikulić, s tribina su pratili 67. izdanje Hanžekovićevog memorijala.