Novac namijenjen domjenku novinara, uplaćen obitelji poginulog radnika Čistoće

Gradonačelnik Milan Bandić posjetio je obitelj poginulog radnika Čistoće koji je nesretno stradao u naletu kamiona Čistoće.
Bandić je obitelji izrazio žaljenje zbog ovog tragičnog slučaja te im zajedno s novinarima dodijelio simboličnu novčanu naknadu.

U naletu kamiona Čistoće u Amerikanskoj ulici u Odranskom Obrežu poginuo je njihov djelatnik. Tugujućoj obitelji preminulog radnika osigurana je i novčana pomoć.

– S obzirom na ovu tragediju koja je pogodila ovu obitelj odlučili smo da ne radimo domjenak namijenjen novinarima nego da ta sredstva damo ovoj obitelji. Tako se i dogodilo i 40 000 kuna je uplaćeno na njihov račun i to je najmanje što smo mogli za njih napraviti – rekao je gradonačelnik.

Novinari su se također odrekli sredstava koja su bila namijenjena organizaciji novogodišnjeg domjenka kako bi barem na ovaj način pomogli obitelji poginulog.

– Kada se ovakve tragedije dogode minimum kojeg novinari mogu pokazati
je socijalna osjetljivost s naše strane i mi smo se odrekli onog dijela koje se odnosilo na novinarsko druženje i prigodni novogodišnji domjenak, dakle minimum da ovoj obitelji koja živi skromno damo onoliko koliko možemo – kazala je novinarka Katja Kušec.

Podsjetimo kako su novinare na tradicionalnom novogodišnjem domjenku dočekali keksi i slani štapići.