STANOVNICI SPRIJEČILI POSTAVLJANJE ROŠTILJA POD ROTOROM: Žele spomen park braniteljima, a ne okupljalište alkoholičara

Aktualni predsjednik Vijeća Gradske četvrti Novi Zagreb - zapad Jadranko Baturić poručuje kako neće dozvoliti gradnju ako to nije želja većine

Foto: Jabuka TV

Tik kraj remetinečkog rotora, Vijeće Gradske četvrti Novi Zagreb – zapad u prošlom je mandatu izglasalo uređenje zelene površine na kojoj će građani moći odmoriti na klupama. Trebali su se tu postaviti i roštilji poput onih uz Jarun ili Bundek kojima se mogu služiti građani, no stanovnici Laništa stopirali su radove jer tako nešto na ovoj lokaciji ne žele.

– U to bi se trebalo uložiti 230.000 kuna. Mi smo protiv, ono što želimo je spomen park poginulim braniteljima iza kojeg se ne mogu nalaziti nikakve sprave, roštilji i sličan sadržaj – kazala je Marija Litrić, potpredsjednica Udruge građana Lanište.

Stanovnici smatraju da se ovaj novac treba uložiti u projektnu dokumentaciju za izgradnju spomenika.

– Voditelj podružnice Zrinjevac Igor Toljan dobio je nalog da se radovi kojima se devastira ova zelena površina zaustave – dodaje predsjednica iste udruge Gordana Miškulin.
– Tu će biti “pijače i droge”. Ovdje nema sanitarnog čvora, ni vode. Dali smo prijedlog da se to uredi, ali ne na ovoj lokaciji – upozorava Krunoslav Lisac s Laništa.

S druge strane, Mijo Krištić tvrdi kako je ovo bila želja mladih koju su vijećnici Gradske četvrti Novi Zagreb – zapad poslušali.

– Ovdje danas govore članovi Udruge građana Lanište koji su protiv. Ja postavljam pitanje protiv čega nisu? Imali smo spomen park hrvatskim braniteljima, ta udruga je podnijela zahtjev da se on sruši i danas ga nemamo – tvrdi član Vijeća Gradske četvrti Novi Zagreb – zapad Mijo Krištić.

Aktualni predsjednik Vijeća Gradske četvrti Novi Zagreb – zapad Jadranko Baturić poručuje kako neće dozvoliti gradnju ako to nije želja većine, tako da se bageri ovdje više ne bi trebali vraćati.