Nova ambulanta u Gračanima nudit će i nove zdravstvene usluge

U objekt od 400 m² Grad ulaže preko dva milijuna eura proračunskog novca, a radovi bi trebali biti gotovi krajem ljeta ove godine.

FOTO: Press materijal

Gradonačelnik Tomislav Tomašević i zamjenici gradonačelnika Danijela Dolenec i Luka Korlaet obišli su radove na izgradnji dugoočekivane područne ambulante Gračani Doma zdravlja Zagreb – Centar.

– Cilj nam je osigurati bolju dostupnost i visoku razinu zdravstvene zaštite, a time i bolju kvalitetu života stanovnicima ovog dijela grada – rekao je gradonačelnik Tomašević najavivši kako nova ambulanta uz dosadašnje ordinacije opće medicine, patronažne i stomatološke ordinacije, širi zdravstvene sadržaje na pedijatrijsku i ginekološku ordinaciju.

Zamjenik Korlaet je dodao da postojeći objekt ambulante u Gračanima nije zadovoljavao moderne standarde.

– Na istoj lokaciji gradimo novi, suvremeni objekt, pri čemu će se zadržati postojeći oblik i veličina čestice – objasnio je zamjenik.

– Dostupne i kvalitetne usluge primarne zdravstvene skrbi smatramo jednom od svojih ključnih zadaća, kao i ulaganja u proširenje i veću dostupnost socijalnih usluga usmjerenih ranjivim skupinama – istaknula je zamjenica Dolenec.

Ovoj ambulanti gravitirat će gotovo 20.000 stanovnika Podsljemena, a u objekt od 400 m² Grad ulaže preko dva milijuna eura proračunskog novca. Radovi na izgradnji bi trebali biti gotovi krajem ljeta ove godine.