Norijada 2023.

Maturanti slave završetak srednjoškolskog obrazovanja. Tradicionalna Norijada sastoji od povorke gradom od Trga bana Josipa Jelačića do parka Bundek i zajedničkog okupljanja uz glazbu i ples.

“Čeka ih nadam se dugo toplo nezaboravno ljeto prije zapošljavanja prije studija. Želim puno sreće u zaspošljavanju i nalaženju dobrog fakulteta. Nadam se da će danas sve proći vez ikakvnog problema. Ovo je sad 20. Norijada. Znate da jedno vrijeme nije bilo zbog korone i da je bila pauza. Devet tisuća maturana sudjeluje u Norijadu. Podsjeća me na neke moje dane. Tada smo išli na Jarun. Sad se ide na Bundek. Sve je više-manje slično kao u moje dane kad sam bio maturant”, poručio je gradonačelnik Tomašević

Maturante smo pitali je li se zabavljaju, kao im je bilo na povorci, hoće li im nedostajati srednja škola i koji su im sljedeći koraci.

“Cijeli život ćemo pamtiti ovaj dan. Na povorci smo bili jako mirni i pristojni. Nedostajat će nam srednja škola jer kreće novo poglavlje života i moramo biti svoji. Sada ulazimo u život i sad život kreće. Ja idem na vojni rok, a moj prijatelj na FER” poručio je učenik.

“Meni je super, napokon smo gotovi s medicinskom. Pet godina i više nego dovoljno. Sretna sam što sam gotova. Malo će mi nedostajati srednja škola jer sam se već navikla na praksu svako jutro, a i moj razred će mi faliti. Planiram upisati psihologiju nakon srednje škole”; otkrila nam je učenica.

“Odlično nam je bilo na povorci.  Nedostajat će mi srednja škola, a posebice izleti. Plan nakon srednje škole mi je zaposliti se u struci i otvoriti svoj salon i uživati”, poručila je učenica.

Svim maturanticama i maturantima želimo daljini uspjeh u životu bilo da kreću nakon srednje škole s radom ili nastavljaju obrazovanje.