Niz poraza ekipi iz Astana bili poticaj za pobjedu

Autor: Ivana Šimac 12/8/2014 19:38

Borba na zapadnoj ljestvici svakim je danom sve veća. Bodovi su sve tjesniji, a rasplet tko će u doigravanje sve neizvjesniji. Momčadi od devetog do 14. mjesta protežu se između 43 i 48 bodova, dok Soči, koji je na osmom mjestu, ima 51 bod. Medvjede od osmog mjesta dijele samo tri pobjede.

– Svjesni smo situacije na ljestvici i da će sada sve momčadi biti opasnije, nego što su to bile recimo na početku sezone. Čekaju nas naporni mjeseci u kojima moramo osvojiti što više bodova, ali ne gubimo nadu. Znamo da to osmo mjesto nije nedostižno i da možemo uloviti te bodove bez obzira na težinu utakmica koje nam slijede – rekao je napadač Martin St. Pierre.

Medvjede su, nakon tri teška gostovanja u kojima su uhvatili dva boda, u ponedjeljak u 19:30 sati, na domaćem terenu Ledene dvorane dočekali hokejaši Barisa iz Astana koji se nalazi na šestom mjestu Istočne konferencije, ali je i u nizu od osam poraza. Ipak taj niz je čini se bio dodatan poticaj da nadjačaju Medvjede, pa je konačan rezultat u Domu sportova završio loše za zagrebačke hokejaše, iako su veći dio utakmice revnopravno parirali Barisu. Rezultat 3:5, tako je udaljio Medvjede od vrha ljestvice.

– Baris je dobra momčad i ne smijemo ih uzeti olako bez obzira što imaju osam poraza zaredom. Upravo će zbog tih poraza biti posebno motivirani jer će htjeti pod svaku cijenu izvući pobjedu. Ovoj utakmici moramo pristupiti kao i svakoj drugoj. Važno je da što više stvari odigramo dobro, da smo svih 60 minuta u igri i da smanjimo kazne na minimum – prokomentirao je St. Pierre prije utakmice, međutim želje jednog od Medvjeda se nisu ostvarile.

U posljednjih pet utakmica u redovima Medveščaka najviše se istaknuo Krys Kolanos koji je u tri odigrana susreta ostvario pet bodova, a tu je i kazneni udarac koji je realizirao za pobjedu protiv moskovskog Dinama. Kolanosa su slijedili Ville Leino sa četiri boda, te James Wright sa tri boda.