Neriješeno pitanje egzistencije uzrokuje bolesti

Autor: Jelena Jakšić 3/14/2012 13:12

Neriješeno pitanje egzistencije otvara mogućnost oboljenja od teških bolesti. Takve bolesti teško je izliječiti – rekao je Željko Sabo, gradonačelnik Grada Vukovara, te podržao izdavanje Vodiča s korisnim savjetima za sigurno, kvalitetno i ekonomično stanovanje, čijoj je prezentaciji i sam prisustvovao.

Sabo je rekao kako će upravo ovaj vodič stanare naučiti koja su njihova prava i obveze unutar njihovih stambenih prostora.

Predstavljanje ove knjige održalo se u organizaciji Udruge stanara RH uz potporu Hrvatske obrtničke komore i Udruge gradova RH, a cilj ovog projekta je razviti prosocijalno ponašanje građana te ih podsjetiti na važnost poznavanja njihovih prava i obaveza u njihovim stambenim prostorima.

– Tranzicija u koju je Hrvatska ušla 90-ih godina još se uvijek nije dogodila u našim glavama. Racionalno raspolaganje našim dobrima je nužno, kao i važnost da svi građani u Hrvatskoj postanu svjesni koliko je važno znati kako postupati za vrijeme požara, urušavanja, neispravne infrastrukture te u ostalim problemima koji su u zgradama dio naše svakodnevnice – istaknula je Jelena Pavičić Vukičević, zamjenica zagrebačkog gradonačelnika.

Iz Koordinacije udruga stanara RH podsjetili su kako mnogi suvlanici otkupom stanova i drugih prostorija u stambenim zgradama nisu dovoljno ozbiljno shvatili obvezu održavanja zgrada i što je najvažnije, obvezu prema svojoj zajednici stanara.

Kako bi se ovakve situacije izbjegle i kako bi se djelovalo preventivno, odlučili su se za pokretanje i izdavanje ovog vodiča, za kojeg vjeruju da će pronaći široko čitateljstvo i privući interes javnosti.