`Nekorektan` humor Pervana i Horvata u Tvornici

Željko Pervan

Autor:: M.P. 10/22/2010 13:32

Ljubitelji humora Željka Pervana i Mladena Horvata (poznatijeg kao Denis iz „Večernje škole) od četvrtka 28. listopada moći će se smijati u Tvornici kulture gledajući Politički cabaret koji nosi naziv ”Nekorektan”. Pogled na aktualne događaje iz perspektive Pervana i Horvata začinjen britkim humorom garancija su kvalitetne zabave koja neće izostati. Politički cabaret sasvim će sigurno zadovoljiti sve one koji zadovoljstvo pronalaze u kritičkom preispitivanju svih odrednica svakodnevnice a naročito njenih najintrigantnijih momenata.

U vremenima kada većina ljudi gradi svoje stavove isključivo od ponuđenog matrijala, koje prikuplja u tiskovinama, elektronskim medijima i drugim oblicima plasiranja ”ISTINA” – danas, obični čovjek mora biti zadovoljan, a on to najčešće i jest, percepcijom namjesto istine, jer za potonju nema niti volje niti vremena.

-.-Zvonimira Ivanišević/ Zagrebancija-.-Percepcija stvarnosti odličan je nadomjestak za istinu. Praznine popunjene percepcijom omogućavaju da se s pravom ljutimo, optužujemo nekoga i nešto, sudimo nekomu i nečemu, potenciramo svoje poštenje u odnosu na ostale.

Budući da nalaženje istine zahtijeva veliki trud, poznavanje materije i neovisan položaj u odnosu na rezultate potrage, mediji vrlo dobro hrane ljude percepcijama umjesto istine.

Takova zanimljivo medijsko-politička situacija, izvor je nadahnuća za naš cabaret, a nekorektan je isključivo zbog naše neopredjeljenosti.

Duga jezičina, sloboda u glavi, prve će reći: ”Car je oskudno odjeven”!

U svrhu izobrazbe i zabave pratit ćemo, u odabranom društvu ”Tvornice”, procese koji se pred našim očima odvijaju u životu Hrvatske.

Naravno, u slučaju da su mediji bezgrešni i sveti, lako se prepustiti blagodatima informiranja, a pogotovo ako se sjetimo zajamčene slobode izražavanja. Međutim, znamo da među nama ima neprijatelja slobode izražavanja, podozrivih, nevjernika, onih koji se usuđuju pomisliti da bi konzumenti mogli postati žrtvama manipulacije od strane onih čije istine primamo kao svoje.

Mladen Horvat i Željko Pervan držat će čvrsto svak svoju stranu u ovom cabaretu. Jedan će piti ponuđene istine kao antibiotike, a drugi će samoizlječenjem sagledati stvarnost.

Ulaznice se mogu nabaviti po cijeni od 50 kuna u Tvornici kulture.