NEKA ŠKOLA BUDE RADOST SVIMA: Priključite se humanitarnoj akciji prikupljanja školskog pribora

Zagrebački humanitarci udruga su koja već četiri godine pomaže socijalno ugroženim skupinama. Osim što djeci roditelja slabijeg imovinskog stausa svake godine ispunjavaju skromne božićne i uskršnje želje, posebnom akcijom za te mališane prikupljaju i školski pribor

“Ako imate mnogo, dajte od svog bogatstva, ako imate malo, dajte od svoga srca”, misao je vodilja koja je okupila Josipu, Miju, Ivonu i Anu-Mariju u jednom cilju, a to je pomaganje onima koji su u potrebi. U fokusu njihova interesa su socijalno ugrožene osobe i obitelji, a pomoć se ogleda u vidu hrane, higijenskih potrepština, te svemu onom što olakšava svakodnevicu.

– U nedjelju, 23. srpnja, smo proslavili četvrtu godinu postojanja udruge. Prvo smo radili kao entuzijasti putem društvenih mreža, ali onda smo se registrirali kao udruga. Prvenstveno su nam fokus djeca, samohrani roditelji, starije i nemoćne osobe, te djeca s posebnim potrebama. Mislim da su to najosjetljivije skupine, kojima je pomoć zaista potrebna – objasnila nam je Josipa Cahun, predsjednica udruge Zagrebački humanitarci.

Iako nova školska godina još nije na vidiku, Zagrebački humanitarci već su sada započeli s akcijom prikupljanja školskog pribora. Cilj akcije je djeci slabijeg imovinskog statusa omogućiti kvalitetne uvjete za učenje.

– Akcija se zove “Neka škola bude radost svima”. Ovom akcijom želimo da sva djeca s našeg popisa kojoj pomažemo i tijekom godine budu spremna za školsku godinu kao i svi ostali đaci. Djeca su ipak najosjetljivija skupina i želimo im omogućiti lijep početak školske godine, da imaju pernice, tempere, bilježnice, te sve ono što im treba da u školi mogu normalno funkcionirati – dodala je Josipa Cahun.

Svi sugrađani ovoj akciji mogu se odazvati tako da do 26. kolovoza školski pribor donesu na adresu Pod zidom 8, a više detalja možete doznati na službenoj stranici udruge www.zagrebackihumanitarci.hr.