Nefunkcionalna dizala za osobe s invaliditetom – ruglo grada

Autor: Ivana Keleš, FOTO: Jabuka TV 6/23/2016 14:02

Na željezničkoj stanici Vrapče u istoimenome zagrebačkom naselju nalaze se tri dizala za osobe s osobe s invaliditetom, no svaki od njih već dugi niz godina stoji van funkcije. Na nefunkcionalnost liftova, ukazali su i obližnji stanovnici.

– Ne znam jesu li ti liftovi uopće ikada i bili u funkciji. To je ovdje postavljeno sigurno 15 godina, nisam nikada vidio da netko to koristi. Nije mi to u redu – rekao je gospodin Željko, koji je bio u prolazu.

Osim što su van funkcije, sva dizala na željezničkoj stanici u Vrapču prošarana su grafitima, što nekim prolaznicima smeta.

–  Dizala su sva prošarana i ružna. Samo gluposti rade ti mladići. Ja ne znam tko to odgaja – začuđeno se pitala još jedna gospođa u prolazu.

A stanovnici Vrapča i slučajni prolaznici ukazuju potrebu za takvim liftovima u gradu Zagrebu.

– Svakako su potrebna , tko god ima problema da mu se pomogne na taj način – izjavio je prolaznik Ivan.

Na kraju se može zaključiti i postaviti logično pitanje, zašto su se uopće ulagala novčana sredstva za izgradnju takvih dizala , ako ona godinama stoje van funkcije. Umjesto da pomognu osobama s invaliditetom, takva dizala sada su samo ruglo grada i još jedno mjesto za iscrtavanje grafita. A što je najžalosnije, ova nefunkcionalna dizala nisu jedina koja postoje u hrvatskoj metropoli.