Najbolji mladi poljoprivrednik i ove je godine iz Zagrebačke županije

Ilija Jurić iz velike Kosnice najbolji je mladi hrvatski poljoprivredinik.

Na ovogodišnjem, sedmom izboru najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika natjecalo se 19 finalista koji su, procjenom stručnog žirija sukladno pravilima natječaja, imali najbolje projekte.

Današnji događaj snažna je poruka, prvenstveno svim mladim ljudima da je poljoprivreda izazov, da je poljoprivreda novo gospodarstvo i da je poljoprivreda nešto čime se poželjno baviti, istaknula je organizatorica.

Ilija Jurić iz velike Kosnice najbolji je mladi hrvatski poljoprivredinik. Ilija se bavi uzgojem jestivog cvijeća, mikropovrća i raznog egzotičnog bilja, a nagradu mu je uručio predsjednik Hrvatskoga sabora.

Jurić je za prvo mjesto je dobio i nagradu od 25 tisuća kuna. Drugo mjesto i nagradu od 15 tisuća kuna dobio je Tvrtko Matijević koji izrađuje proizvode na bazi pčelinjeg otrova. Treće mjesto i nagrada od 10 tisuća kuna, prema glasovima stručnog žirija, pripala je Mladenu Cesarcu, koji proizvodi bučino ulje. Pobjednik po izboru čitatelja Jutarnjeg lista je Mirko Knežić iz Neretvanske doline koji se bavi proizvodnjom povrća i voća.

Uz novčane nagrade, za tri najbolja mlada poljoprivrednika osigurana je financijska edukacija, kao i pomoć u ispunjavanju prijava za fondove EU-a.

Poljoprivreda je okosica europskog i hrvatskog gospodarstva i poljoprivredinici su nositelji promjena koje želimo vidjeti u našim selima, istaknula je Glavak.

  • ČLANAK JE NAPISAN U SURADNJI SA ZAGREBAČKOM ŽUPANIJOM