Najbolji atletičari Perković, Mulabegović i Marić

Sandra Perković

Autor: 12/2/2012 12:17

Od 12 nagradi za uspjehe u atletici ove godine, čak je pet pripalo zagrebačkim atletičarima, od toga dvije od tri nagrade u seniorskoj kategoriji.

Tako su u kategoriji seniora najboljim atletičarima proglašeni Martin Marić i ​Nedžad Mulabegović. Zanimljivo je napomenuti da je ovo Mulabegoviću treći puta za redom da je dobio ovu nagradu.

Kako je rekao nakon dodjele, minulom sezonom je relativno zadovoljan jer je imao dobar nastup na europskom prvenstvu, dok je zbog ozljede imao slabiji nastup na Olimpijskim igrama.

-.-Nenad Dugi / CROPIX-.-Nedžad MulabegovićS druge strane, iznimno uspješan nastup u Londonu imala je Sandra Perković koja je osvojila prvo hrvatsko zlato na Olimpijskim igrama u atletici.

Zahvaljujući iznimno uspješnoj sezoni, Sandra Perković je očekivano ponijela titulu najuspješnije atletičarke za ovu godinu.

Najbolji klub AK Dinamo-Zrinjevac

Njezin trener Ivan Ivančić proglašen je najboljim trenerom ove godine. Iza Ivančića je iznimno uspješna sezona, a nije na odmet napomenuti da je prije nekoliko dana ovaj vrhunski sportski djelatnik nagrađen i  Državnom nagradom za sport “Franjo Bučar”.

Najbolji klub u 2012. je AK Dinamo-Zrinjevac, najboljom juniorkom proglašena je ​Lucija Zubčić, juniorom​Ivan Horvat, mlađim juniorkama ​Sanda Kočiš i ​Petra Jakeljić, mlađim juniorom ​Ivan Gagro, kadetkinja godine je Vedrana Bulić, a kadet godine ​Karlo Fabijan.