Na području Maksimira prevario 86-godišnjakinju i ukrao joj desetke tisuća kuna

Predstavio se kao zaposlenik javnog poduzeća i pokrao staricu

Foto: Ilustracija

Policijska uprava zagrebačka obavijestila je o krađi koja se u ponedjeljak, 25. listopada, oko 11:30 (prijavljeno 31. listopada) desila u Maksimiru na Maksimirskoj cesti.

Predstavio se kao zaposlenik javnog poduzeća

Naime, nepoznati je počinitelj došao do stana 86-godišnjakinje i lažno joj se predstavio kao zaposlenik javnog poduzeća. Nakon što ga je pustila u stan, iskoristio je njenu nepažnju te joj otuđio nekoliko desetaka tisuća kuna.

Policijska uprava zagrebačka upozorava svoje građane da budu oprezni s “nepoznatim gostima”, pa čak i s onima koji prethodno nazovu kako bi “najavili” svoj dolazak.
Kod nenajavljenih posjeta nepoznatih osoba ne otvarajte kućna vrata dok ne provjerite tko je i što želi. Ne nasjedajte na trikove poput raznih ponuda i prodaje.
Budite sumnjičavi, ne otvarajte vrata ni sumnjivim službenim osobama, dok vam prvo ne pokažu službenu ispravu ustanove koju zastupaju (policajci, bankari, električari, serviseri, instalateri Interneta i slično).

Ako sumnjate na osobe koje Vam se na taj način predstavljaju, odmah nazovite 192, prijavite takve slučajeve i zapamtite što više detalja o tim osobama kako bi nam pomogli u njihovom pronalasku.