Kreće se u uređenje tržnice Sajmište Sesvete

Svake godine sve veći broj vlasnika OPG-a seli svoje proizvode na gradske tržnice jer na ovima, nažalost nemaju uvjete za rad

tržnice u Sesvetama

Hoće li ikada na red doći obnova tržnice Sajmište Sesvete  koja vape za novim prostorom, pitanje je koje si već dulje vrijeme postavljaju mnogi Sesvećani, a izgleda kako je obilazak gradonačelnika Bandića, pomogao da do odgovora dođu i prije nego što su se nadali.

– Što se tiče tržnice, sretni smo što počinjemo s njihovom obnovom, već u utorak imamo sastanak kod gospodina Rovisa, jer iako je projektant već započeo s izradom projekta, moramo ga uskladiti sa zakonom, a osim toga moramo definirati i novi izgled tržnice. – istaknuo je predsjednik Vijeća gradske četvrti Sesvete, Stjepan Kezerić.

Iako tržnica zahtjeva potpunu renovaciju, najveći problem im ipak stvara krov, a voditelj  ističe kako su ove njihove u Sesvetama, nažalost najzapuštenije.
tržnice u sesvetama
Svake godine,  sve veći broj vlasnika OPG-a seli svoje proizvode na gradske tržnice jer na ovima, nemaju uvjete za rad.

– Ovaj prostor vapi za uređenjem i naprosto je došlo vrijeme da se to riješi. – kazao je Zdenko Tolić, voditelj Tržnice Sajmište Sesvete.

Sa Sesvetskih tržnica selimo se na Sesvetsko sajmište. Ono traži jednaku obnovu, iako se ljudi tamo skupljaju samo četvrtkom, ostalim danima, ono kao da ni ne postoji, a upravo je to jedna od stavki koju gradonačelnik želi promijeniti.

– Ovo mjesto treba prestati biti sajmište, ono na koje smo navikli da izgleda kao “seoski vašar”, već ga treba urediti. Sesvete da su grad, po svojoj bi veličini bili peti na ljestvici, stoga ni ne zaslužuju ništa manje nego potpunu rekonstrukciju i modernizaciju – istaknuo je gradonačelnik Grada Zagreba, Milan Bandić.

sajmište u sesvetama

Ovaj sajam ne posjećuju samo mještani, već i stanovnici cijele Hrvatske. Na njemu trenutno radi preko 12 ugostitelja, no njihov posao propada, a razlog tome je nedostatak sanitarnih uvjeta. Osim njegovog uređenja, radit će se i na izgradnji dodatnih cesta koje će povezivati centar Sesveta i samo sajmište.
sajmište sesvete