Na dijelu Zagorske rade u potpunosti novu cestu

Autor: R.I. 8/17/2012 16:31

I dok većina građana u hladovini svoga doma traži spas od visokih temperatura, radnici Zagrebačkih cesta rade punom parom. Naime, upravo je ljetno doba vrijeme kada je promet najrjeđi i kada gradske prometnice mogu biti sanirane, a da radovi ne izazovu gužve u Zagrebu.

-.-PrtScr Jabuka TV-.-Jedna od prometnica koja će do rujna dobiti novo ruho je i ona u Zagorskoj ulici. Pripremni radovi su započeli u četvrtak, a u petak su na scenu nastupili bageri čiji je zadatak na mjestu ceste iskopati rupu dubine 60 centimetara. Rupa će se potom zatrpavati građevnim materijalom, izravnati valjcima, a u konačnici i nanovo asfaltirati.

Za sav ovaj posao, kao i za frezanje i asfaltiranje drugog dijela Zagorske, radnici imaju svega 14 dana jer radovi sanacije prometnice moraju biti gotovi do 1. rujna. Upravo u navedenom periodu meteorolozi najavljuju temperature i do 40 stupnjeva, no radnici zagrebačkih cesta ističu kako su se već navikli raditi u takvim uvjetima.

Kad se tomu pridoda i temperatura asfalta prilikom lijevanja, koja iznosi oko 120 stupnjeva, moramo zaključiti kako je riječ o iznimno zahtjevnom poslu. Zbog toga gradilišta obilaze inspektori zaštite na radu i paze da zaposlenici u svakom trenutku imaju pitke vode i da su propisno odjeveni.