Mrsić očekuje da će dobiti Milanovićevu podršku

Autor: G.B. 7/15/2013 15:42

SDP-ov poraz na lokalnim izborima potaknuo je dvojicu ministara, Miranda Mesića i Gordana Marasa, da se upuste u utrku za čelno mjesto zagrebačke organizacije te stranke protiv aktualnog predsjednika Davora Bernardića. Odluku o budućem predsjedniku zagrebačkog SDP-a donijet će oko 6000 članova na unutarstranačkim izborima u studenom, ali velika prednost kandidatima mogao bi biti i sud predsjednika stranke, Zorana Milanovića.

S obzirom da je nevjerojatno očekivati da bi ga dao Bernardiću, za Milanovićev blagoslov borit će se Mrsić i Maras. Iako članovi SDP-a vjeruju kako se Milanović neće miješati u bitku za zagrebački SDP, uvjereni su i kako se Mrsić ne bi upustio u utrku da nema podršku predsjednika stranke.

Mrsić je istaknuo kako očekuje podršku članova stranke, svih koji vide priliku da SDP bude ponovno najjača stranka u Zagrebu i da opet osvojimo Gradsku skupštinu, ali i mjesto gradonačelnika, jer će se on od prvog dana konfrontirati s Milanom Bandićem.

Bernardić pak ističe kako mu je drago što ima više protukandidata, ali da je uvjeren u svoju pobjedu. Zaključio je kako ne bježi od odgovornosti za poraz na izborima, ali želi da i drugi preuzmu svoj dio odgovornosti.