Mrak Taritaš: Sve je isto k’o i lani, k’o i preklani, Proračun je muzej neispunjenih želja!

Također, Taritaš napominje i kako je Proračun već viđen, a kako ide božićno vrijeme, tvrdi da će gradonačelnik biti široke ruke i kada su amandmani u pitanju, što potvrđuje i slučaj Sljemenske žičare

Iz Gradske uprave navode kako je prijedlog Proračuna Grada Zagreba za 2018. godinu  stabilizacijski. Ništa novo, tvrde iz GLASA.

– Sve je isto k’o i lani, isto k’o i preklani, sve je isto kao i godinu prije i tako godinu po godinu – izjavila je Anka Mrak Taritaš.

Već ćemo na prvom rebalansu vidjeti sva nerelana planiranja, dodaje Taritaš i tvrdi kako Zagreb ovim Proračunom nema strategiju. Nema strategiju ni kada su u pitanju mladi kojima su na nekoliko segmenata srezana sredstva, zbog čega će klub zastupnika GLASA i HSU-a uputiti neke amandmane.

– Smatramo da ovakav Proračun samo ubrzava bijeg mladih i iz Zagreba i iz Hrvatske, jer kao što znate mladi ne odlaze samo iz Slavonije, nego i iz Zagreba što je neprihvatljivo – izjavila je gradska zastupnica Sonja Konig na press konferenciji u Gradskoj skupštini.

Kapitalna ulaganja, ZET i novčana pomoć umirovljenicima, razlozi su zbog kojih HSU ne može podržati ovakav Proračun.

– Gradska organizacija HSU- a ne može podržati ovakav Proračun jer nije socijalan – kratko je izjavila predsjendica HSU-a, Davorka Vukadin Tabaković.

Anka Mrak Taritaš napominje kako je ovim Proračunom Zagrebu ukradena budućnost.

– Ne možete vi u Proračunu naći sredstva za tramvajsku prugu do aerodroma, nema ni Kongresnog centra, nema ni za prenamjenu bolnice, nema ni za Velesajm, dakle to je i dalje virualni muzej neispunjenih obećanja- zaključila je Taritaš.

Također, Taritaš napominje i kako je Proračun već viđen, a kako ide božićno vrijeme, tvrdi da će gradonačelnik biti široke ruke i kada su amandmani u pitanju, što potvrđuje i slučaj Sljemenske žičare. Prijenos sjednice Gradske skupštine pratite u programu Jabuke TV.