Mališanima u Klaićevoj vraćen osmijeh na lica

Akcijom Dan osmijeha u Klaićevoj predstavljene su brojne novosti koje će malim pacijentima i njihovim roditeljima olakšati dane provedene u bolnici

Malim pacijentima u Klaićevoj, boravak će od sada biti olakšan. Klinika za dječje bolesti Zagreb trenutno je prva i jedina bolnica u Hrvatskoj s Odjelom za podršku pacijentima, a otkad je osnovan početkom 2016. godine, Odjel je u suradnji s deset udruga realizirao više od 100 kreativno – edukativnih radionica za djecu.

– Želimo da se Dan osmijeha u Klaićevoj povezuje s našim mamutom, novom maskotom Klinike za dječje bolesti Zagreb. Upravo je na ovom području početkom 20. stoljeća pronađena bedrena kost mamuta zbog čega smo odlučili da on postane ‘zaštitna surla’ bolnice koja će uljepšavati dane naše djece. O mamutovom imenu odlučivat će sama djeca, kroz glasovanje koje će biti provedeno putem web stranice KDB Zagreb – istaknuo je v.d. ravantelja Klinike Zoran Bahtijarević.

Upravo s ciljem da se usluga sustavno poboljšava i nadograđuje, Klaićeva odsad ima dostupnu i besplatnu bežičnu mrežu. Osim toga, predstavljen je i najnoviji dodatak bogatoj riznici bolničke pokretne knjižnice kojom djelatnice Odjela za podršku pacijentima svakodnevno obilaze male pacijente. Riječ je o slikovnici Kornjačica Rita autora Gorana Čučkovića koji je bolnici donirao ukupno 100 primjeraka kako bi najmlađi mogli uživati u novim književnim avanturama.