Lunarov mural u Masarykovoj prisvaja sve manje simpatija. Ovim grafitom nisu oduševljeni ni iz zagrebačkog HSLS-a

Lunarov mural u Masarykovoj prisvaja sve manje simpatija. Ovim grafitom nisu oduševljeni ni iz zagrebačkog HSLS, pogotovo jer Grada sada ide u čišćenje grada od takvih ukrasa. Potpredsjednik HSLS-a Alen Lochert upitao je hoće li isto učiniti i na kolniku križanja Masarykove/ Tesline i Preradovićeve ulice koji je sama organizirala.

„Ova gradska vlast mjesecima najavljuje borbu protiv grafita na način da će u stopostotnom iznosu subvencionirati troškove uklanjanja grafita sa zgrada. Zanima nas hoće li Grad Zagreb sam sebe prijaviti u taj program kako bi se uklonio grafit na križanju križanja Masarykove/ Tesline i Preradovićeve. Pri tom moram naglasiti ne dovodimo u pitanje vještinu autora, nego činjenicu da je Grad Zagreb dozvolio da se tako nešto radi. Zanima nas što o tome misle konzervatori i Gradski zavod za zaštitu spomenika kulture i prirode?Hoće li Grad Zagreb sam sebe kazniti i platiti kaznu predviđenu odlukom o komunalnom redu koja iznosi od 100 do 250 eura. Smatramo da ovakvim potezom gradska vlast potiče grafitere da uništavaju tuđu imovinu jer ako može Grad zašto ne bi mogli i oni.”

Mural ili grafit u Masarykovoj vide kao još jedan primjer nereda u Gradu

„Ovo je samo jedan od primjera nereda u Gradu Zagrebu. Imamo nered svima vidljiv i s odvozom otpada. Kad se maknete iz najužeg centra vidjet ćete hrpe smeća. Imamo nered u prometu, kao i tramvajskom i biciklističkom prometu”, zaključno je prokomentirao Lochert.