Gyori je premoćno pobijedio Lokosice

Autor: Ivana Šimac 11/17/2014 9:47

U početku je susret bio veoma izjednačen, i pogoci su s obiju strana teže padali. Ekipe su bile pomalo nervozne, no nakon rezultata 3:3 sve je krenulo na stranu Györa. Sedam uzastopnih pogodaka postigle su gošće pa je u 21. minuti na semaforu stajalo velikih 3:9.

Post Lokomotive od 13 minuta prekinula je pogotkom Dina Havić koja je zabila četvrti pogodak Lokosica tek u 22. minuti. Uspjele su smanjiti zaostatak na četiri pogotka u 26. minuti, no do kraja poluvremena ponovo je prednost Györa narasla na plus šest. Lokomotiva i kad je imala priliku smanjiti nije ju koristila, a njihovu igru obilježila je bezidejnost u napadu i mnoštvo tehničkih grešaka. Slično je bilo i u drugom dijelu, no prednost Györa samo je nastavila rasti.

Male prilike koje su im se ukazivale Lokosice nisu iskorištavale. Opet je bilo dosta krivo dodanih lopti, ali i nepreciznih šuteva koje je Jelena Grubišić lako ulovila. Prvi puta prednost od deset pogodaka gošći stigla je u 52.minuti kada je Györov 22. pogodak postigla Bernadett Bognar – Bodi. Konačnu prednost od 11 pogodaka postavila je Anna Sen 55. minuti. Do kraja su još postignuta po dva pogotka za svake stane, no
prednost gošći nije se promijenila.

Ponovo se kod Lokosica istakla Ivana Jelčić s 12 obrana, dok je Michaela Hrbkova postigla četiri pogotka. Kod gošći je apsolutno prvo ime bila Jelena Grubišić sa 17 obrana, dok je u napadu najefikasnija bila Heidi Loke s pet pogodaka.

Lokosicama na ruku ne ide remi Viborga i Sävehofa koji su odigrali 25:25. Šveđanke su sada u prednosti za jedan bod. Lokomotivi sada treba pobjeda ili remi protiv Viborga. U slučaju remija bi imale tri boda, jednako kao i Sävehof, ali bi u tom slučaju Lokosice išle u drugi krug zbog većeg borja postignutih pogodaka u Švedskoj (29).

Trener Lokosica Irfan Smajlagić nije tražio posebne razloge za uvjerljiv poraz protiv Györa.

– Vrlo jednostavno, razlika je u kvaliteti. Igrali smo protiv dvostrukih europskih prvakinja, ekipe u kojoj je sva posloženo do savršenstva i koja ima sve. U njihovoj igri se vidi sva ljepota sporta i rukometne igre. Mi tu još puno moramo raditi. Ipak, mislim da nismo bez šanse protiv Viborga u zadnjem kolu jer Dankinje nisu tako kvalitetne kao Györ – ističe Smajlagić.