Luka Bukić novo je pojačanje HAVK Mladost

Mladost je prošle sezone ostvarila povijesni uspjeh prvi put osvojivši Regionalnu vaterpolsku ligu te im je to bio prvi trofej nakon osam godina stanke

Press materijal

Zagrebački HAVK Mladost potvrdio je prvo pojačanje za iduću vaterpolsku sezonu. Luka Bukić vraća se u redove Žabaca iz moćnog Pro Recca. Time će pojačati redove kluba sa Save koji, nakon osvajanja Regionalne vaterpolske lige, za iduću sezonu ima velike ambicije.

– Drago mi je što se vraćam u Mladost. Prošla sezona za mene je bila jedno veliko iskustvo u Reccu. Drago mi je što se vraćam u Zagreb koji je moj dom te što ću ponovno igrati u Mladosti. Pratio sam prošle sezone kako su igrali te se nadam da ćemo nastaviti što bolje igrati i sljedeće sezone  izjavio je Luka Bukić koji je ugovor s HAVK Mladost potpisao na godinu dana.

Luka je za Pro Recco, najbogatiji vaterpolski klub na svijetu, odigrao jednu sezonu u kojoj je njegov klub osvojio titule prvaka Italije i osvajača Kupa Italije. Prije Pro Recca igrao je upravo za Mladost, gdje je debitirao još kao 16-godišnjak. Luka je s hrvatskom reprezentacijom osvojio zlato na Mediteranskim igrama 2013. godine, svjetsku broncu 2013. godine i srebro dvije godine kasnije, te olimpijsko srebro u Rio de Janeiru 2016. godine.

Press materijal

Upravo je kao Žabac u sezoni Regionalne vaterpolske lige 2018. bio najbolji strijelac lige s 39 pogodaka, a iz Mladosti se nadaju da će povratkom u matični klub donijeti sličan učinak.

Povratak našeg kvalitetnog igrača odličan je znak za Mladost. Veliko pojačanje za nas na lijevoj strani, pogotovo zbog svoje brzine i dinamičnosti. Bit će nam važan u kontranapadu, a znamo da dobro čita igru te da će nam pomoći u obrani. Siguran sam da će dati svoj obol Mladosti u idućoj sezoni – poručio je trener HAVK Mladost Zoran Bajić.

Po završetku sezone, Mladost su napustili Antonio Petković, Ivan Buljubašić, Luka Sučić i Marino Čagalj. Mladost je prošle sezone ostvarila povijesni uspjeh prvi put osvojivši Regionalnu vaterpolsku ligu. Žapcima je to bio prvi trofej nakon osam godina stanke, ali dovođenje Luke Bukića kao prvog pojačanja pokazatelj je da ne misle na tome stati. Sve ukazuje da ljubitelje vaterpola od jeseni očekuje napeta i neizvjesna sezona.

 

Press materijal