Lošinjski motivi viđeni okom dugoselskih umjetnika

Autor:: Nenad Haleuš Mali 12/8/2009 21:30

Pedesetak slika, radova petnaest članova Likovne udruge Dugo Selo, s motivima otoka Lošinja, izloženo je u izložbenom prostoru Gradske knjižnice i čitaonice u Dugom Selu. Riječ je, kako se čulo na otvorenju, o radovima nastalima tijekom likovnih kolonija koje se redovito, tijekom lipnja, održavaju u odmaralištu Društva Naša djeca Dugo Selo u Velom Lošinju. -.-Nenad Haleuš Mali-.-

Članovi spomenute udruge likovnjaka gosti su Društva Naša djeca, a zauzvrat poklanjaju svoje radove koji se prodaju u korist odmarališta. Odmaralište se, rekao je predsjednik DND Dugo Selo Ivica Grgošić, nalazi u vlasništvu udruge od 1956. godine i nekada je bilo kultno mjesto u kojem je većina Dugoselaca ostvarila svoja prva ljetovanja na moru. Danas je odmaralištu potrebna obnova, posebice kad je u pitanju fasada na objektu, stoga će prihodi od prodaje slika na ovoj izložbi ići upravo u tu svrhu.

Izložbu je otvorio gradonačelnik Dugog Sela Vlado Kruhak koji se ovom prigodom prisjetio i vlastitih ljetovanja u dugoselskom odmaralištu u Velom Lošinju koje je u proteklih pedeset godina ugostilo preko jedanaest tisuća Dugoselaca.