Lisinski ponovno ugošćuje svjetske glazbene dive – stiže Krassimira Stoyanova!

Jedna od najpoznatijih svjetskih opernih diva nastupit će u sklopu ciklusa 'Lisinski subotom' 22. prosinca

Foto: Press materijal

Redoviti nastupi u najvećim svjetskim opernim kućama, stojeće ovacije publike i neizostavne pohvale kritike bez pretencioznog eksponiranja u manirama pop-zvijezde – Bugarka Krassimira Stoyanova danas je jedan od rijetkih primjera ove vrste opernih diva na svjetskom vrhu.

Rijetko se koja pjevačica neupitne izvrsnosti nikada ne pojavljuje na naslovnicama časopisa i nema opsesivne pratitelje dok istovremeno uživa najviši ugled među poznavateljima i ljubiteljima glazbe i operne umjetnosti i uvijek je prvi izbor najvećih svjetskih pozornica.

Teško je opisati kako glazbenik uspijeva stvoriti čarobnu poveznicu između publike i djela, ali kod Krassimire Stoyanove to je glas raskošne boje. Uspješnu je karijeru gradila na jedinstvenosti i sposobnostima koje posjeduju uistinu rijetki. Prije nego što se posvetila pjevanju, svirala je violinu, odakle potječe njezina čežnja za postizanjem ljepote zvuka uz ekspresivne, fluidne detalje.

Moderna vremena donijela su mnogo modifikacija u partiturama izvornih opera, no ova se glazbena diva striktno drži tradicije te djela nastoji otpjevati upravo onako kako ih je skladatelj zamislio, zbog čega je imala određenih poteškoća u slobodnom duhu bel canto uloga.

Publika ciklusa Lisinski subotom imat će privilegiju uživati u repertoaru zbog kojeg svijet obožava ovu bugarsku sopranisticu – djela Verdija, Dvořáka i Čajkovskog samo su dio spektakularnog programa za nezaboravan doživljaj.

Ulaznice za koncert po cijeni od 130, 170 i 210 kn u prodaji su na www.lisinski.hr te na blagajni Dvorane.