Lažna doktorica ne prestaje varati naivne građane

Autor: Boris Cvetković 12/3/2009 13:33

Prevarantica ima oko trideset godina, visoka je oko 165 centimetara, srednje je tjelesne građe sa velikim tamnim očima. Obučena je u tamnu jaknu i traperice te priča književnim jezikom, a policija upozorava građane da ne nasjedaju na priču, već da nazovu 92. 

-.-http://sites.google.com/-.-Nepoznata se žena predstavlja kao doktorica, a zove isključivo starije građane koji žive sami te im, često puta uz objašnjenje da imaju neku fatalnu bolest za 6 000 kuna prodaje narukvice i ogrlice sa ljekovitim svojstvima te medicinske remene.

Iako je na području Jastrebarskog policija je dosada zabilježila jedan slučaj u kojem je prevarantica uzela 15 500 kuna te još jedan pokušaj prevare, vjeruje se da bi broj prevarenih starijih građana mogao biti puno veći.

. Na području Karlovca više je starijih građana izigrano na isti način, a istraga je proširena i na zagrebačko područje gdje se ispituje nekoliko slučajeva.

Policija sa istom prevaranticom povezuje i slučaj 65-godišnjeg umirovljenika koji je, u utorak oko 13,30 sati u ulici Augusta Prosenika na Trešnjevci od nepoznate žene kupio medicinski pojas za 30-ak tisuća kuna. Prevarantica se, također predstavila kao njegova doktorica te mu objasnila da ima rak.

O prijašnjem slučaju prevare čitajte u članku: REMEN OD ČAK 30 000 KUNA: Lažna doktorica mu uvaljala medicinski pojas