Kino iskustvo kakvo još niste doživjeli

Osam video jockeya pokazati će svoje umijeće pred kino publikom na ovogodišnjem Videoskopu

12/3/2009 13:32

Nakon odlične atmosfere i punog podija na otvaranju ovogodišnjeg illectricity festivala u Mediki prošle subote, bogati program ove manifestacije se odvija dalje. Naime, udruga Confusion, začetnik ovog festivala nove elektronske glazbe i video umjetnosti, i ove godine priprema originalnu ‘Videoskop’ večer koja pruža sasvim drugačije kino iskustvo.

Tako će u četvrtak, 3. prosinca u kinu Europa osam video jockeya iz Hrvatske i regije dobiti po osam minuta da svoje umijeće miješanja slike na glazbu pokaže u za njih neobičnom kino okruženju. U to vrijeme publika će zavaljena u udobna sjedala, gledati i uživati u apstraktnim video kolažima koji se inače mogu vidjeti samo u klubovima. Ovo je već sedmi ‘Videoskop’, dosadašnji su se održali u većini kino dvorana u Zagrebu, a osim većine hrvatskih VJ-a nastupili su i mnogi priznati internacionalni VJ-i, iz Španjolske, Austrije, Italije, Slovenije kao što je Neon Golden, SanchTV, CasTrio, Lyno-Leum i drugi.

Ovaj put svoje umijeće će pokazati Stangliczky i Tashana iz Srbije, vj fšk iz Slovenije te domaće snage .exe, Linx, Trip To Zion vizualz i Volvox. Početak je u 19 sati, a ulaznice se mogu kupiti na blagajni kina za 16,9 kn.

Želite stvarati glazbu, video ili papirnate igračke?

U isto vrijeme punom parom napreduju i ovogodišnje besplatne radionice na illectricity festivalu za koje je ove godine bio posebno veliki interes. Radionica illektronske glazbe, VJ radionica ‘Kapi za oči’ te radionica papirnatih igračaka ‘Ye-boT initiative – urban paper toy radionica’ svakodnevno se ovaj tjedan održavaju u prostorima Zagrebačkog centra za nezavisnu kulturu i mlade.

Na velikoj završnici festivala u novom kulturnom prostoru grada, dvorani Jedinstvo, u subotu 5. prosinca, uz inozemne muzičare Jon Hopkinsa, Cooly G, D-Bridgea nastupa i Josip Klobučar te domaćini confusion DJ-i.

Vizualni doživljaj je svakako ono što čini Confusion događaje posebnim a za njih će se na velikom zatvaranju pobrinuti video umjetnici ce60, symon sez, liik i onoxo.