Kreće redukcija javnog gradskog prijevoza, smanjuje se broj tramvaja na nekim linijama

Od petka ili ponedjeljka.

Foto: Ivan Novosel

Zbog pandemije koronavirusa Zagreb je pust. Kako bi se zaštitilo zdravlje građana, Milan Bandić najavljuje promjene u vožnji tramvaja, prvenstveno smanjene njihovog broja na pojedinim linijama.

“Na svim linijama bit će osigurana dezinfekcijska sredstva, a vozila će se dezinficirati tri puta dnevno”, najavio je zagrebački gradonačelnik na tiskovnoj konferenciji pa dodao da će promjene u voznom redu biti objavljene tijekom dana i stupaju na snagu u petak ili ponedjeljak.

Foto: Ivan Novosel

Ljudima je također poručio da koriste elektronske kartice jer je prostor vozača odijeljen od prostora putnika.

S obzirom na to da je velik broj građana od danas u prirodi, na otvorenom, primjerice na Sljemenu, u Parku Maksimir i sl., Bandića su novinari upitali razmišlja li o zatvaranju Bundeka i Jaruna.

“Što više idite na Jarun i Bundek, ali poštujte pravilo o dva metra razmaka. Vi mladi se pokušajte što manje ljubiti. Šećite što više na otvorenom, to je preporuka struke”, pojasnio je.

Foto: Ivan Novosel

Podsjetimo, od 13. ožujka ZET dezinficira sva svoja vozila tri puta dnevno. Radnicima su osigurali dezinfekcijski sapun za pranje ruku i sredstva za dezinfekciju te druga zaštitna sredstva. Ukinuli su i mogućnost ulaska na prva vrata čime su odijelili putnički od vozačkog prostora.

Foto: Ivan Novosel