Kreće proces izdvajanja ZET-a iz Holdinga

Autor: Sarah Srdar 4/7/2014 18:16

Na zastupničke klupe stigao je plan za izdvajanje ZET-a iz Zagrebačkog holdinga. Upravo zbog veličine ove podružnice, to neće biti lak zadatak kao što je bio slučaj s AGM-om ili GSKG-om.

– Pozivam na oprez Upravu Holdinga jer je puno lakše bilo stvoriti podružnice, nego se sada vraćati u društva s ograničenom odgovornošću. Puno pitanja treba kvalitetno i stručno razmotriti – istaknuo je predsjednik Odbora za financije Dragan Kovačević.

Zagrebački holding je s procesom restrukturiranja započeo još prošle godine, a sve s ciljem povećanja efikasnosti rada. Ipak, proces pretvaranja nekih podružnica u društva s ograničenom odgovornošću još nije dovršen.

– Kod nekih podružnica ušli smo u drugu fazu. Na stranicama Zagrebačkog holdinga vidi se da nisu još sve transformirane u d.o.o.. Ako ZET uđe u proceduru, ostat će Zagrebačka groblja i ZGOS. Planira li se i njih transformirati – pitao je član Odbora Dražan Bilokapić.

– Sigurno će doći do nastavka izdvajanja. Što se tiče prethodnih 14 podružnica, njih nekoliko je završilo u drugoj fazi poput Vodoopskrbe i odvodnje, GSKG-a, Stanogradnje i AGM-a. Ostale podružnice uskoro idu u proceduru, a sa ZET-om započinjemo dubinsko snimanje jer ne smijemo napraviti krive korake – odgovorio je na pitanje član Uprave Zagrebačkog holdinga Zdenko Milas.

ZET čini najveći dio Holdinga, broji više od 4000 zaposlenika, pa je zastupnike zanimalo i kome će odgovarati Uprava ZET-a te hoće li Holding biti kontrolni kotač. Isto tako, Grad najveće subvencije daje upravo Zagrebačkom električnom tramvaju, pa ova podružnica bez odluka Gradske skupštine neće moći funkcionirati.

Na sva ta pitanja iz Holdinga će uskoro, možda već na sjednici Gradske skupštine koja će se održati 10. travnja, dati odgovore.