Kraj reklamama na vozilima javnog gradskog prijevoza

Foto: Zagrebancija.com

Prije tri mjeseca gradonačelnik Tomašević najavio je kraj reklama na vozilima javnog gradskog prijevoza, međutim tvrtka iz Banja Luke ne želi odustati.

“Grad Zagreb je imao pravu prema ugovoru uskratiti ZET-u postavljanje reklama na tramvajima. Stojim pri odluci Grada. Ne mogu spekulirati što će raditi privatna firma. Radi se o 5 milijuna kuna prihoda za ZET godišnje, a Grad Zagreb daje ZET-u milijardu kuna za subvencioniranje javnog prijevoza”, istaknuo je gradonačelnik Tomašević.

Ugovori su sklopljeni u prosincu 2020. za vrijeme vladavine Milana Bandića i na snazi su trebali biti sve do kraja 2026. Tomašević je poslao oštru poruku tvrtkama oko reklama na tramvajima.

Prijeti mi se ako i dalje inzistiram na svojoj odluci o ukidanju reklama na tramvajima da ću dobiti kaznenu prijavu. Ja takve prijetnje kaznenim prijavama dobivam stalno. Tvrtke to mogu slobodno raditi, ali s time neće ništa postići”, dodao je gradonačelnik.

“Svaka tvrtka ima pravo zaštiti svoj interes na sudu. Čuo sam da se priprema uložiti u reklamne kampanje koje će blatiti Grad. Samo dajte, potrošite koliko god hoćete, neću odustati od odluke koje je u interesu Grada Zagreba i njegovih građana.”, zaključio je Tomašević.