Kraj hotela Esplanade osvanulo klizalište

Autor:: Bojana Križić 12/8/2009 19:29

Pored hotela Regent Esplanade otvoreno je novo gradsko klizalište “NICE ICE” u kojemu će građani moći uživati od danas pa sve do Valentinova 2010. 

-.-Ivan Radović-.-– Planirani rad klizališta je od danas pa do 14. veljače 2010. Planirali smo tada napraviti jedan ogroman crveni tulum za zaljubljene kojime bi zatvorili sezonu, no, kao što vidite, nikad se ne zna – rekla je Lidija Šafranko, osvrnuvši se na današnji problem kada je otvaranje gotovo odgodila kiša.

Do ideje o oveome projektu došlo je, kako nam kaže generalni direktor hotela Regent Esplanade, Phillip Mahoney, sasvim slučajno u razgovoru na večeri. 

– Pričao sam s prijateljima kako kraj hotela imam ogroman nesikorišten prostor i kako ne znam što bi snjim. Od ideja koje su dali naviše mi se sviđala ona moje žene, gratsko klizalište – priča nam gospodin Mahoney.

Zanimljivo je i da se upravo na tome mjstu prije 110 godina nalazilo klizalište, a Esplanade je bio tek ledeni brijeg. Ovime će se projektom oživjeti duh staroga zagreba, vratiti se u vrijeme kada su stanovinci našeg prekrasnog grada uživali u druženju na trgovima i parkovima, a glavni su akteri uz hotel Esplanade, dvije organizacije: kompanija Velemi koja je postavila klizalište te Partner Relations. 

Osim klizališta kraj hotela Esplanade biti će postavljeni i štandovi s blagdanskim delicijama kao št su kuhano vino i slatkiši, ali i Gallery lounge bar u kojemu će uživati roditelji dok im se djeca kližu. Radno vrijeme klizališta je od 9 do 23, a u čerima novoga klizališta i glazbu radija Antene Zagreb možete uživati za cijenu od 30 kuna, 20 za klizalište i 10 za klizaljke.